Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované lososové špízy s cuketou v asijském stylu
Losos má pevné maso a filety bez kostí se skvěle hodí na letní grilovačku. Stačí jim opravdu jen chvilka, není nutné rybu úplně propéct. Zkuste jí dodat šmrnc nevšedním dochucením v asijském stylu a jako přílohu podávejte ogrilovanou cuketu.
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- filety z lososa 2 ks
- cuketa 3 ks
- sójová omáčka 50 ml
- chilli omáčka sriracha 30 ml
- limeta 1 ks
- sezamový olej 40 ml
- sůl
- jarní cibulka 3 ks
- cherry rajčata 250 g
- zakysaná smetana 180 ml
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Lososa pokrájeného na asi 3 cm velké kousky a 1 cuketu nakrájenou na podélné plátky naložte do marinády ze sójové omáčky, srirachy, limetové šťávy a sezamového oleje.
- Zbylé cukety nakrájejte na 3 cm velké kousky a osolte.
- Na 4 grilovací jehly střídavě napichujte nahrubo nakrájenou cibulku, kousky cukety, lososa a cherry rajčátka.
- Na rozpáleném grilu opečte špízy a plátky cuket dozlatova za rovnoměrného otáčení, celkem asi 8 minut.
- Podávejte se zakysanou smetanou dochucenou solí a pepřem.