Grilované lososové špízy s cuketou v asijském stylu
Zdroj: archiv Albert
Grilované lososové špízy s cuketou v asijském stylu
Zdroj:
archiv Albert
Losos má pevné maso a filety bez kostí se skvěle hodí na letní grilovačku. Stačí jim opravdu jen chvilka, není nutné rybu úplně propéct. Zkuste jí dodat šmrnc nevšedním dochucením v asijském stylu a jako přílohu podávejte ogrilovanou cuketu.
Postup přípravy
-
Lososa pokrájeného na asi 3 cm velké kousky a 1 cuketu nakrájenou na podélné plátky naložte do marinády ze sójové omáčky, srirachy, limetové šťávy a sezamového oleje.
-
Zbylé cukety nakrájejte na 3 cm velké kousky a osolte.
-
Na 4 grilovací jehly střídavě napichujte nahrubo nakrájenou cibulku, kousky cukety, lososa a cherry rajčátka.
-
Na rozpáleném grilu opečte špízy a plátky cuket dozlatova za rovnoměrného otáčení, celkem asi 8 minut.
-
Podávejte se zakysanou smetanou dochucenou solí a pepřem.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Grilované lososové špízy s cuketou v asijském stylu 2
Zdroj: archiv Albert
Grilované lososové špízy s cuketou v asijském stylu 2
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: