archiv Albert

Grilované lososové špízy s cuketou v asijském stylu

Moje hodnocení
10x

Losos má pevné maso a filety bez kostí se skvěle hodí na letní grilovačku. Stačí jim opravdu jen chvilka, není nutné rybu úplně propéct. Zkuste jí dodat šmrnc nevšedním dochucením v asijském stylu a jako přílohu podávejte ogrilovanou cuketu.

2 porce
30 minut

Postup přípravy

  1. Lososa pokrájeného na asi 3 cm velké kousky a 1 cuketu nakrájenou na podélné plátky naložte do marinády ze sójové omáčky, srirachy, limetové šťávy a sezamového oleje.
  2. Zbylé cukety nakrájejte na 3 cm velké kousky a osolte.
  3. Na 4 grilovací jehly střídavě napichujte nahrubo nakrájenou cibulku, kousky cukety, lososa a cherry rajčátka.
  4. Na rozpáleném grilu opečte špízy a plátky cuket dozlatova za rovnoměrného otáčení, celkem asi 8 minut.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou dochucenou solí a pepřem.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty