zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho
Autor: Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho

Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho

Hodnoceno: 4x
Losos patří k nejoblíbenějším rybám. Má příjemnou chuť a ve filetech nejsou kosti, takže ho milují i děti. Vyzkoušejte jednoduchý recept Jamieho Olivera, na který potřebujete skutečně jen minimum ingrediencí.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Lososa dejte masem dolů do velké nepřilnavé studené pánve a postavte ji na středně vysoký plamen. Jak se pánev rozpaluje a z lososa se začíná vypékat tuk (asi 3 minuty), obraťte ho a nechte kůží dolů vypékat ještě 5 minut nebo až bude kůže velmi křupavá a maso propečené (záleží to na jeho výšce).
  2. Mezitím rozpulte rajčata a natrhejte většinu lístků bazalky, pak vše promíchejte se lžící červeného vinného octa a špetkou mořské soli a černého pepře. Olivy rozmáčkněte a vyndejte z nich pecky, olivy nadrobno nasekejte. Promíchejte je se lžičkou extra panenského olivového oleje a pár kapkami vody.
  3. Chorizo nakrájejte na jemné plátky a na poslední 2 minuty je přidejte do pánve, pak vmíchejte ochucená rajčata a 30 vteřin prohřívejte. Rozdělte na talíře lososem navrch. Posypte ochucenými olivami a navrch natrhejte zbylou bazalku.
Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho
Autor: Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho

reklama