Jamie Oliver

Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho

Moje hodnocení
4x

Losos patří k nejoblíbenějším rybám. Má příjemnou chuť a ve filetech nejsou kosti, takže ho milují i děti. Vyzkoušejte jednoduchý recept Jamieho Olivera, na který potřebujete skutečně jen minimum ingrediencí.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • filety z lososa s kůží a bez šupin 2 ks po 150 g
  • cherry rajčátka, různobarevná 300 g
  • bazalka (čerstvá bazalka) 4 snítky
  • černé olivy s peckou 8 ks
  • salám chorizo (chorizo) 30 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • červený vinný ocet 1 lžíce
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 1 lžička

Postup přípravy

  1. Lososa dejte masem dolů do velké nepřilnavé studené pánve a postavte ji na středně vysoký plamen. Jak se pánev rozpaluje a z lososa se začíná vypékat tuk (asi 3 minuty), obraťte ho a nechte kůží dolů vypékat ještě 5 minut nebo až bude kůže velmi křupavá a maso propečené (záleží to na jeho výšce).
  2. Mezitím rozpulte rajčata a natrhejte většinu lístků bazalky, pak vše promíchejte se lžící červeného vinného octa a špetkou mořské soli a černého pepře. Olivy rozmáčkněte a vyndejte z nich pecky, olivy nadrobno nasekejte. Promíchejte je se lžičkou extra panenského olivového oleje a pár kapkami vody.
  3. Chorizo nakrájejte na jemné plátky a na poslední 2 minuty je přidejte do pánve, pak vmíchejte ochucená rajčata a 30 vteřin prohřívejte. Rozdělte na talíře lososem navrch. Posypte ochucenými olivami a navrch natrhejte zbylou bazalku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jamie Oliver

7krát jinak Jamie Oliver

Ještě více jednoduchosti, ještě více chuti. Ve své nejnovější knize s podtitulem Snadné nápady z vašich oblíbených surovin věnuje Jamie pozornost 18 nejčastěji používaným surovinám a představuje je ve zcela novém světle ve 120 receptech. Maximum chuti a minimum úsilí je další sympatická mantra, kterou se Jamie při vymýšlení receptů řídil. Jen tak zařadíte novinky do svého repertoáru, jen tak budete vařit každý den. Vybrat si můžete z rychlovek, bezpracných pokrmů z jednoho hrnce, z jídel pro jednoho i velkou rodinu. Jamie myslí na všechny možné situace a nabízí velmi okouzlující a lahodné řešení. A pokud by vám nestačila papírová kniha, můžete shlédnout i jeho kuchařskou show v televizi.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty