Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho
Zdroj: Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni
Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho
Zdroj:
Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni
Losos patří k nejoblíbenějším rybám. Má příjemnou chuť a ve filetech nejsou kosti, takže ho milují i děti. Vyzkoušejte jednoduchý recept Jamieho Olivera, na který potřebujete skutečně jen minimum ingrediencí.
Postup přípravy
-
Lososa dejte masem dolů do velké nepřilnavé studené pánve a postavte ji na středně vysoký plamen. Jak se pánev rozpaluje a z lososa se začíná vypékat tuk (asi 3 minuty), obraťte ho a nechte kůží dolů vypékat ještě 5 minut nebo až bude kůže velmi křupavá a maso propečené (záleží to na jeho výšce).
-
Mezitím rozpulte rajčata a natrhejte většinu lístků bazalky, pak vše promíchejte se lžící červeného vinného octa a špetkou mořské soli a černého pepře. Olivy rozmáčkněte a vyndejte z nich pecky, olivy nadrobno nasekejte. Promíchejte je se lžičkou extra panenského olivového oleje a pár kapkami vody.
-
Chorizo nakrájejte na jemné plátky a na poslední 2 minuty je přidejte do pánve, pak vmíchejte ochucená rajčata a 30 vteřin prohřívejte. Rozdělte na talíře lososem navrch. Posypte ochucenými olivami a navrch natrhejte zbylou bazalku.
Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho 2
Zdroj: Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni
Kouřový losos s chorizem a rajčátky podle Jamieho 2
Zdroj:
Jamie Oliver - 15 minut v kuchyni