redakce Prima FRESH

Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem

Moje hodnocení
7x

Ke kaprovi na Vánoce byste si ho asi nedali, ale na odlehčený letní oběd či ve vlahý podvečer je geniální.

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

Dresink

Postup přípravy

  1. Brambory pečlivě omyjte kartáčkem a nakrájejte na kostičky. Připravené brambory a vejce vařte v lehce osolené vodě 8 až 10 minut nebo jen co začnou brambory měknout. Vejce vyndejte a vložte do studené vody, poté oloupejte.
  2. K bramborám přidejte fazolky a vařte, až brambory úplně změknou, ale fazolky si zachovají jasně zelenou barvu.
  3. Oboje sceďte a přesuňte do mísy. Fazolky můžete před tím propláchnout studenou vodou, máte-li je rádi křupavější.
  4. Do sklenice s víčkem dejte všechny ingredience na dresink a dobře protřepejte. Salát v míse promíchejte se zálivkou a navrch rozložte rozkrojená vejce.

PRIMA TIP: Chcete přidat další porci bílkovin, aby vás salát více zasytil? Přidejte kousky konzervovaného tuňáka nebo lososa.

Další originální recepty na saláty, které můžete servírovat jako hlavní chod, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty