Suroviny
- brambory (ve slupce) 6 ks
 - vejce (velká ) 4 ks
 - zelené fazolky (opláchnuté) 400 g
 - sůl
 
Dresink
- olivový olej 80 g
 - citronová šťáva 1 lžíce
 - citronová kůra (nastrouhaná ) 1 lžička
 - dijonská hořčice 1 lžička
 - česnek (rozdrcený) 1 stroužek
 - pažitka (nasekaná) 1 lžíce
 - hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
 - kopr (čerstvý, nasekaný) 1 lžíce
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Brambory pečlivě omyjte kartáčkem a nakrájejte na kostičky. Připravené brambory a vejce vařte v lehce osolené vodě 8 až 10 minut nebo jen co začnou brambory měknout. Vejce vyndejte a vložte do studené vody, poté oloupejte.
 - K bramborám přidejte fazolky a vařte, až brambory úplně změknou, ale fazolky si zachovají jasně zelenou barvu.
 - Oboje sceďte a přesuňte do mísy. Fazolky můžete před tím propláchnout studenou vodou, máte-li je rádi křupavější.
 - Do sklenice s víčkem dejte všechny ingredience na dresink a dobře protřepejte. Salát v míse promíchejte se zálivkou a navrch rozložte rozkrojená vejce.
 
PRIMA TIP: Chcete přidat další porci bílkovin, aby vás salát více zasytil? Přidejte kousky konzervovaného tuňáka nebo lososa.
Další originální recepty na saláty, které můžete servírovat jako hlavní chod, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: