reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem
Autor: Marek Kučera Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem

Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem

Hodnoceno: 3x
Ke kaprovi na Vánoce byste si ho asi nedali, ale na odlehčený letní oběd či ve vlahý podvečer je geniální.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Brambory pečlivě omyjte kartáčkem a nakrájejte na kostičky. Připravené brambory a vejce vařte v lehce osolené vodě 8 až 10 minut nebo jen co začnou brambory měknout. Vejce vyndejte a vložte do studené vody, poté oloupejte.
  2. K bramborám přidejte fazolky a vařte, až brambory úplně změknou, ale fazolky si zachovají jasně zelenou barvu.
  3. Oboje sceďte a přesuňte do mísy. Fazolky můžete před tím propláchnout studenou vodou, máte-li je rádi křupavější. 
  4. Do sklenice s víčkem dejte všechny ingredience na dresink a dobře protřepejte. Salát v míse promíchejte se zálivkou a navrch rozložte rozkrojená vejce.

PRIMA TIP: Chcete přidat další porci bílkovin, aby vás salát více zasytil? Přidejte kousky konzervovaného tuňáka nebo lososa.

Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem
Autor: Marek Kučera Bramborový salát se zelenými fazolkami a vejcem

Další originální recepty na saláty, které můžete servírovat jako hlavní chod, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

reklama