Suroviny
- brambory (ve slupce) 6 ks
- vejce (velká ) 4 ks
- zelené fazolky (opláchnuté) 400 g
- sůl
Dresink
- olivový olej 80 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- citronová kůra (nastrouhaná ) 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- pažitka (nasekaná) 1 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- kopr (čerstvý, nasekaný) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory pečlivě omyjte kartáčkem a nakrájejte na kostičky. Připravené brambory a vejce vařte v lehce osolené vodě 8 až 10 minut nebo jen co začnou brambory měknout. Vejce vyndejte a vložte do studené vody, poté oloupejte.
- K bramborám přidejte fazolky a vařte, až brambory úplně změknou, ale fazolky si zachovají jasně zelenou barvu.
- Oboje sceďte a přesuňte do mísy. Fazolky můžete před tím propláchnout studenou vodou, máte-li je rádi křupavější.
- Do sklenice s víčkem dejte všechny ingredience na dresink a dobře protřepejte. Salát v míse promíchejte se zálivkou a navrch rozložte rozkrojená vejce.
PRIMA TIP: Chcete přidat další porci bílkovin, aby vás salát více zasytil? Přidejte kousky konzervovaného tuňáka nebo lososa.