Suroviny
- sójová omáčka 100 ml
- rýžový ocet 30 ml
- zázvor (konzervovaný, např. od Yuzu) 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- jarní cibulka 1 ks
- chilli vločky 1 lžička
- losos 2 porce
- sezamová semínka 2 lžíce
Postup přípravy:
- Nejprve si připravte marinádu rozmícháním sójové omáčky, rýžového octa a zázvoru. Přidejte i nasekanou jarní cibulku, plátky česneku a chilli.
- Do této marinády položte porce lososa a nechte je cca 2 hodiny odpočívat.
- Po této době porce lososa z marinády vyndejte a stranu bez kůže obalte v sezamových semínkách.
- Obaleného lososa dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C, po 10 minutách k rybě nalijte marinádu a dopečte ještě dalších 10 minut. Připravit lososa můžete také v horkovzdušné fritéze.
Chcete vyzkoušet lososa zase trochu jinak? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Losos s marakujovou omáčkou
Nebo otestujte další recepty po asijsku: