Svatava Vašková / Coolinářka

Pečený sezamový losos v zázvorové marinádě po asijsku

Moje hodnocení
4x

Máte rádi asijské chutě? Pečený sezamový losos v zázvorové marinádě je tím pádem ten pravý recept na váš rychlý oběd. Zázvorová marináda dodává rybě nevšední šmrnc, sezamová semínka zase vytvářejí křupavou texturu. Tento jednoduchý, ale chutný recept je ideální volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát pořádný chuťový zážitek s minimem námahy.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravte marinádu rozmícháním sójové omáčky, rýžového octa a zázvoru. Přidejte i nasekanou jarní cibulku, plátky česneku a chilli.
  2. Do této marinády položte porce lososa a nechte je cca 2 hodiny odpočívat.
  3. Po této době porce lososa z marinády vyndejte a stranu bez kůže obalte v sezamových semínkách.
  4. Obaleného lososa dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C, po 10 minutách k rybě nalijte marinádu a dopečte ještě dalších 10 minut. Připravit lososa můžete také v horkovzdušné fritéze.

Chcete vyzkoušet lososa zase trochu jinak? Pusťte si tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Losos s marakujovou omáčkou

Nebo otestujte další recepty po asijsku:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty