Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bramborový salát s koprem

4–6 porce
do 30 minut
Bramborový salát s koprem
Bramborový salát s koprem Autor: Lucie Fenclová / Gastrokroužek
Jednoduchý, letní, osvěžující. Teď opravdu nejsou Vánoce, ví Markéta Pavleje alias Kitchenette.
Reklama

V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další recepty z krásné kuchařky Gatrokroužek:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...

Suroviny (4–6 porce)

Salát:

Reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce se silně osolenou vodou dejte vařit brambory ve slupce. Když jsou už skoro hotové, přidejte k nim fazolky, které jste zbavili stopek. Vařte ještě 3 minuty a pak vodu slijte. Brambory i fazolky můžete zároveň i zchladit studenou vodou. Pokud máte pěkné brambory, slupku jim ponechejte. Anebo je oloupejte.
  2. Do velké salátové mísy dejte brambory pokrájené na přibližně 2 cm velké kusy, fazolové lusky rozkrájené na třetiny, čerstvý řapíkatý celer krájený úhlopříčně na tenčí plátky (přibližně půlcentimetrové). Zbývá už jen přidat červené fazolky.
  3. Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí. Můžete si nechat trochu kopru na ozdobu. Do mísy s nachystanými ingrediencemi nalijte zálivku, vše opatrně promíchejte a nechte odležet a vychladit, třeba i den předem. Chutě se pak pěkně rozleží.
Reklama

Bramborový salát s koprem  Foto: Bramborový salát s koprem; foto: Lucie Fenclová / Gastrokroužek

Gastrokroužek

Neobyčejná kuchařka přátel, blogerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachycuje deset jedinečných setkání Gastrokroužku. Najdete v ní nejen vymazlené recepty ze všech akcí, ale také inspiraci, jak si užít život společně s přáteli a dobrým jídlem. Za všechno může Lukáš Hejlík, autor Gastromapy a Listování. Těšit se můžete na recepty blogerů Markéty Pavleje (Kitchenette), Jany Králikové (Zásadně zdravě), Mariky a Jirky Kučových (Kitchen Story), novinářky Dariny Křivánkové (Reflex, FOOD) a samozřejmě ty Lukášovy. Vyrazili vařit do školní jídelny, o dušičkách na faru, o Velikonocích k Lukášovi na chalupu, na podzim na vinici, v zimě na hory, udělali letní mejdan na hausbótu nebo grilování na koňském polu. A nebyli u toho sami – drinky míchal skvělý barman George Němec, vařila s námi Katka Podoláková (Taste of place), dorty napekly Stáňa Mutlová (Punk Rock Cakes) a Šárka Divácká (Sorry, pečeme jinak), vařili s nimi i šéfkuchaři Jana Bilíková (Ambi) a Přemek Forejt (Entrée) a spousta dalších hostů. Těšte se na osmdesátku receptů, které budete zaručeně chtít vyzkoušet, a atmosféru, kterou budete chtít zažít. Na fotografiích vše kouzelně zachytila Lucie Fenclová.

Knihu lze zakoupit například na www.kitchenetteshop.cz nebo na www.kitchenstory.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama