Salát
- brambory (salátové ) 1 kg
 - zelené fazolové lusky 400 g
 - řapíkatý celer 5–6 řapíků
 - červené fazole 1 plechovka
 
Zálivka
- javorový sirup 2 lžíce
 - olivový olej 5 lžic
 - vinný ocet 5 lžic
 - hrubozrnná hořčice 4 lžíce
 - kopr (čerstvý, nasekaný) 1 hrst
 - mořská sůl
 - čerstvě namletý pepř
 
V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další recepty z krásné kuchařky Gatrokroužek:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Postup přípravy
- Do velkého hrnce se silně osolenou vodou dejte vařit brambory ve slupce. Když jsou už skoro hotové, přidejte k nim fazolky, které jste zbavili stopek. Vařte ještě 3 minuty a pak vodu slijte. Brambory i fazolky můžete zároveň i zchladit studenou vodou. Pokud máte pěkné brambory, slupku jim ponechejte. Anebo je oloupejte.
 - Do velké salátové mísy dejte brambory pokrájené na přibližně 2 cm velké kusy, fazolové lusky rozkrájené na třetiny, čerstvý řapíkatý celer krájený úhlopříčně na tenčí plátky (přibližně půlcentimetrové). Zbývá už jen přidat červené fazolky.
 - Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí. Můžete si nechat trochu kopru na ozdobu. Do mísy s nachystanými ingrediencemi nalijte zálivku, vše opatrně promíchejte a nechte odležet a vychladit, třeba i den předem. Chutě se pak pěkně rozleží.