reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramborový salát s chřestem
Autor: Kitchen Story Bramborový salát s chřestem

Bramborový salát s chřestem

Hodnoceno: 0x
Když do tohoto salátu přidáte vejce, stane se z něj krásný plnohodnotný salát. Stejně dobře ale bude fungovat jako příloha k masu!
do 1 hodiny
4 porce

Článek

Salát s těstovinovou rýží Foto:

Týdenní salátové menu

Připravili jsme pro vás týdenní menu, které se točí kolem salátů! K obědu si klidně můžete dát pořádnou porci masa a večer si pochutnat na skvěle dochuceném, ale také...

reklama

Postup

  1. Brambory i se slupkou dobře omyjte a dejte vařit do změknutí v osolené vodě.
  2. Z olivového oleje, citronové šťávy, medu, soli a pepře udělejte zálivku.
  3. Menší rendlík naplňte vodou a osolte. Přiveďte k varu a jakmile začne voda vřít, přidejte vejce a vařte 6 a půl minut, aby žloutek byl stále tekutý. Po uvaření zbavte slupky.
  4. Do větší servírovací mísy si připravte salátové listy, jarní cibulku nakrájejte na plátky a přidejte k salátu.
  5. Zelený chřest zprudka opečte na pánvi, osolte a opepřete. Poté ho nakrájejte na 2 až 3 kusy a přidejte k salátu.
  6. Hotové brambory sceďte a zalijte polovinou připravené zálivky, popřípadě dosolte, jestli jsou málo slané. Druhou polovinu zálivky použijte na připravený salát a vše spolu dobře promíchejte. K salátu přidejte uvařené brambory, rozpůlené vejce a vše zasypejte řeřichou. Ihned podávejte.

Bramborový salát s chřestem 2 Foto:

Bramborový salát s chřestem 3 Foto: Bramborový salát s chřestem; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

reklama