Suroviny
- brambory 500 g
- zelený chřest 300 g
- listový salát (hrst salátových listů)
- vejce 2 ks
- řeřicha
- sůl
- pepř
Zálivka
- olivový olej 50 ml
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- med 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory i se slupkou dobře omyjte a dejte vařit do změknutí v osolené vodě.
- Z olivového oleje, citronové šťávy, medu, soli a pepře udělejte zálivku.
- Menší rendlík naplňte vodou a osolte. Přiveďte k varu a jakmile začne voda vřít, přidejte vejce a vařte 6 a půl minut, aby žloutek byl stále tekutý. Po uvaření zbavte slupky.
- Do větší servírovací mísy si připravte salátové listy, jarní cibulku nakrájejte na plátky a přidejte k salátu.
- Zelený chřest zprudka opečte na pánvi, osolte a opepřete. Poté ho nakrájejte na 2 až 3 kusy a přidejte k salátu.
- Hotové brambory sceďte a zalijte polovinou připravené zálivky, popřípadě dosolte, jestli jsou málo slané. Druhou polovinu zálivky použijte na připravený salát a vše spolu dobře promíchejte. K salátu přidejte uvařené brambory, rozpůlené vejce a vše zasypejte řeřichou. Ihned podávejte.
Náš tip: Týdenní salátové menu