Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborový salát s chřestem
Článek
Týdenní salátové menu
Suroviny (4 porce)
- brambory 500 g
- zelený chřest 300 g
- jarní cibulka 1 ks
- hrst salátových listů
- Vejce 2 ks
- Řeřicha
- sůl, pepř
Zálivka:
- Olivový olej 50 ml
- šťáva v 1/2 citronu
- Med 1 lžíce
- sůl, pepř
Postup
- Brambory i se slupkou dobře omyjte a dejte vařit do změknutí v osolené vodě.
- Z olivového oleje, citronové šťávy, medu, soli a pepře udělejte zálivku.
- Menší rendlík naplňte vodou a osolte. Přiveďte k varu a jakmile začne voda vřít, přidejte vejce a vařte 6 a půl minut, aby žloutek byl stále tekutý. Po uvaření zbavte slupky.
- Do větší servírovací mísy si připravte salátové listy, jarní cibulku nakrájejte na plátky a přidejte k salátu.
- Zelený chřest zprudka opečte na pánvi, osolte a opepřete. Poté ho nakrájejte na 2 až 3 kusy a přidejte k salátu.
- Hotové brambory sceďte a zalijte polovinou připravené zálivky, popřípadě dosolte, jestli jsou málo slané. Druhou polovinu zálivky použijte na připravený salát a vše spolu dobře promíchejte. K salátu přidejte uvařené brambory, rozpůlené vejce a vše zasypejte řeřichou. Ihned podávejte.
Bramborový salát s chřestem; foto: Kitchen Story
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.