Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Strašidelné cupcaky

12 ks porcí
do 1 hodiny
Strašidelné cupcaky
Strašidelné cupcaky Autor: archiv Hera
Halloween se blíží, a kromě vyřezávání dýní si tento svátek můžete zpestřit vtipným moučníkem, který potěší hlavně děti. Jeho příprava naštěstí není nijak složitá, tyto cupcaky zvládne určitě každý.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  2. Kakaový prášek rozmíchejte na hladkou pastu ve vařící vodě a nechte vychladnout. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo nebo heru vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté zašlehejte jedno po druhém vejce a vanilkový extrakt. Přidejte moučnou směs, promíchejte a nakonec zapracujte zchladlou kakaovou pastu. Promíchejte dohladka.
  3. Pečte v předehřáté troubě asi 15–18 minut nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení nechte ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuňte na chladicí mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.
  4. Během chladnutí dortíků připravte krém. Kokos opražte nasucho na pánvi a nechte zchladnout. Máslo nebo heru vyšlehejte společně s prosátým moučkovým cukrem. Šlehejte tak dlouho, dokud nedosáhnete nadýchané konzistence. Nakonec přidejte kokosový krém a šlehejte, dokud není krém jemný.
  5. Na halloweenskou dekoraci vyšlehejte změklé máslo nebo heru společně s třtinovým cukrem, šlehejte asi 2–3 minuty. Poté do směsi zašlehejte jedno po druhém vejce. Všechny sypké ingredience, tedy mouku, kakao a sůl, prosejte a zašlehejte do mokré směsi. Jakmile je těsto zpracované, vyklopte jej na pracovní desku či vál a ještě chvíli zpracovávejte. Hotové těsto rozdělte na 2 stejné bochánky, zabalte do potravinářské folie a dejte odležet do lednice (nejlépe přes noc).
  6. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na plát silný asi 4 mm a vykrajujte náhrobní kameny. Sušenky přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10–15 minut podle jejich velikosti.
  7. Zbylé odřezky také upečte, nasypte do zipového sáčku a pomocí paličky rozdrťte na hrudky připomínající hlínu.
  8. Na dozdobení náhrobku připravte polevu. Smíchejte moučkový cukr společně s bílky dohladka. V případě, že je poleva moc hustá, rozřeďte ji pár kapkami citronové šťávy. Na sušenky malujte buď pomocí špejle, nebo úzké cukrářské špičky.
  9. Upečené cupcakes potřete připraveným kokosovým krémem, obalte je v sušenkové hlíně a zapíchněte sušenkové náhrobní kameny.
Reklama

Strašidelné cupcaky  Foto:

Strašidelné cupcaky, foto: archiv Hera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama