redakce Prima FRESH

Ruský bramborový salát Vinegret s řepou, mrkví a hráškem

Moje hodnocení
2x

Salát Vinegret je chutnou a zdravější alternativou klasického bramborového salátu s majonézou. Obsahuje vařenou červenou řepu, brambory a mrkev spolu s nakládanou kyselou okurkou a zeleným hráškem. Tento tradiční ruský recept hýří spoustu barev a chutí a skvěle se hodí jako příloha nebo chuťovka, v zemi svého původu je často podáván na Vánoce nebo jako součást slavnostní tabule na silvestra.

6 porcí
60 minut
197 kcal
ruská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uvařte omytou řepu vcelku, trvá to 60 až 90 minut podle velikosti. Nechte ji lehce vychladnout, poté ji oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mezitím v jiném hrnci uvařte salátové brambory doměkka, poté je oloupejte a také nakrájejte na kostičky. Také uvařte oloupanou mrkev, můžete ji vařit společně s bramborami, jen ji do hrnce přidejte o chvilku později, aby se nerozvařila. Poté ji nakrájejte na kostičky.
  2. Mezitím co se zelenina vaří, ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a za občasného míchání restujte, dokud nezprůsvitní, asi 5-7 minut. Děrovanou lžící přendejte cibuli do mísy.
  3. K cibuli přidejte nakrájené brambory a mrkev a také kyselé okurky nakrájené na malé kostičky, jarní cibulku na plátky, slitý hrášek a vše osolte, opepřete, případně přilijte trochu olivového oleje, pokud se vám směs bude zdát sušší. Nakonec jemně vmíchejte nakrájenou řepu a salát nechte vychladit.
PRIMA TIP: Kromě uvedených ingrediencí lze do salátu přidat také kysané zelí, houby nakládané na kyselo, konzervované bílé fazole nebo nakrájené jablko. Pokud máte rádi, můžete salát dochutit nasekaným čerstvým koprem.

Vyzkoušejte také recept na klasický český bramborový salát podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty