redakce Prima FRESH

Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu

Moje hodnocení
8x

Ano, my víme, že v našich poměrech je bramborový salát ustálenou veličinou, neoddělitelně propojenou zejména s Vánocemi. Do těch je ale ještě daleko, takže vyzkoušejte úplně jinou verzi ve francouzském stylu, kde ze země právě vykopané brambůrky hrají hvězdnou roli.

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte sůl a uveďte do varu. Snižte teplotu a brambory vařte, až změknou, ale nebudou se rozpadat. Sceďte je a nechte trochu vychladnout.
  2. V misce promíchejte ocet, oba druhy hořčice, nakrájené okurky, lák a asi 2 lžíce kopru.
  3. Ještě teplé brambory rozkrojte na půl a v míse zalijte zálivkou, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte vychladnout.
  4. Vsypte řeřichu a opět promíchejte. Před podáváním posypte dalším koprem, zakapejte olejem a poprašte pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty