Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Ano, my víme, že v našich poměrech je bramborový salát ustálenou veličinou, neoddělitelně propojenou zejména s Vánocemi. Do těch je ale ještě daleko, takže vyzkoušejte úplně jinou verzi ve francouzském stylu, kde ze země právě vykopané brambůrky hrají hvězdnou roli.
4 porce
30 minut
francouzská
Postup přípravy
-
Brambory v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte sůl a uveďte do varu. Snižte teplotu a brambory vařte, až změknou, ale nebudou se rozpadat. Sceďte je a nechte trochu vychladnout.
-
V misce promíchejte ocet, oba druhy hořčice, nakrájené okurky, lák a asi 2 lžíce kopru.
-
Ještě teplé brambory rozkrojte na půl a v míse zalijte zálivkou, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte vychladnout.
-
Vsypte řeřichu a opět promíchejte. Před podáváním posypte dalším koprem, zakapejte olejem a poprašte pepřem.
Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD