Suroviny
- brambory (malé drobné brambory ve slupce, pečlivě omyté kartáčkem) 500 g
- jablečný ocet 2 lžíce
- dijonská hořčice (jemná ) 2 lžíce
- dijonská hořčice (hrubozrnná ) 2 lžíce
- kyselé okurky (malé, nakrájené nadrobno) 2 ks
- lák z okurek 1 lžíce
- řeřicha (očištěná řeřicha potočnice nebo polníček) 2 hrsti
- olivový olej (na zakapání)
- kopr (najemno nakrájený, podle chuti)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte sůl a uveďte do varu. Snižte teplotu a brambory vařte, až změknou, ale nebudou se rozpadat. Sceďte je a nechte trochu vychladnout.
- V misce promíchejte ocet, oba druhy hořčice, nakrájené okurky, lák a asi 2 lžíce kopru.
- Ještě teplé brambory rozkrojte na půl a v míse zalijte zálivkou, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte vychladnout.
- Vsypte řeřichu a opět promíchejte. Před podáváním posypte dalším koprem, zakapejte olejem a poprašte pepřem.
Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu 2 Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD