zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu

Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu

Hodnoceno: 3x
Ano, my víme, že v našich poměrech je bramborový salát ustálenou veličinou, neoddělitelně propojenou zejména s Vánocemi. Do těch je ale ještě daleko, takže vyzkoušejte úplně jinou verzi ve francouzském stylu, kde ze země právě vykopané brambůrky hrají hvězdnou roli.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Brambory v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte sůl a uveďte do varu. Snižte teplotu a brambory vařte, až změknou, ale nebudou se rozpadat. Sceďte je a nechte trochu vychladnout.
  2. V misce promíchejte ocet, oba druhy hořčice, nakrájené okurky, lák a asi 2 lžíce kopru.
  3. Ještě teplé brambory rozkrojte na půl a v míse zalijte zálivkou, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte vychladnout.
  4. Vsypte řeřichu a opět promíchejte. Před podáváním posypte dalším koprem, zakapejte olejem a poprašte pepřem.
Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu

reklama