Bramborový salát s hořčičnou zálivkou ve francouzském stylu

Moje hodnocení
3x

Ano, my víme, že v našich poměrech je bramborový salát ustálenou veličinou, neoddělitelně propojenou zejména s Vánocemi. Do těch je ale ještě daleko, takže vyzkoušejte úplně jinou verzi ve francouzském stylu, kde ze země právě vykopané brambůrky hrají hvězdnou roli.

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

  • malé drobné brambory ve slupce, pečlivě omyté kartáčkem 500 g
  • jablečný ocet 2 lžíce
  • jemná dijonská hořčice 2 lžíce
  • hrubozrnná dijonská hořčice 2 lžíce
  • malé kyselé okurky, nakrájené nadrobno 2 ks
  • lák z okurek 1 lžíce
  • očištěná řeřicha potočnice nebo polníček 2 hrsti
  • olivový olej na zakapání
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • najemno nakrájený kopr podle chuti

Postup přípravy

  1. Brambory v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte sůl a uveďte do varu. Snižte teplotu a brambory vařte, až změknou, ale nebudou se rozpadat. Sceďte je a nechte trochu vychladnout.
  2. V misce promíchejte ocet, oba druhy hořčice, nakrájené okurky, lák a asi 2 lžíce kopru.
  3. Ještě teplé brambory rozkrojte na půl a v míse zalijte zálivkou, osolte, opepřete a promíchejte. Nechte vychladnout.
  4. Vsypte řeřichu a opět promíchejte. Před podáváním posypte dalším koprem, zakapejte olejem a poprašte pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty