reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem
Autor: Jak jíme zdravě v létě Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem

Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem

Hodnoceno: 3x
Pečení v papilotě neboli v balíčku z pečicího papíru je nejen velmi efektní, ale díky pečlivému uzavření se v balíčku zachová veškerá šťavnatost a chutě se báječně propojí. Často se využívá právě pro přípravu ryb. Důležité je kombinovat ingredience s podobnou délkou přípravy. K rybě se hodí letní zelenina, která nepotřebuje moc času – rajčata, cuketa, paprika, cibulka....
do 30 minut
1 porce

reklama

reklama

Suroviny (1 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Bulgur propláchněte horkou vodou, aby trochu změkl. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cherry rajčátka omyjte a nařízněte, aby z nich později při pečení snáze vytekla šťáva. Filet z lososa rovněž omyjte. 
  3. Připravte si arch pečicího papíru. Doprostřed nasypte propláchnutý bulgur, na něj položte lososa a obojí lehce osolte. Následně přidejte na papír cherry rajčátka, kapary, olivy, nakrájený česnek a čerstvou bazalku a na závěr vše přelijte 1 lžící citronové šťávy a 4 lžícemi vody. Nyní veškerou náplň uzavřete do papírové kapsy (čili „papiloty“) – jednu volnou stranu papíru přehněte přes náplň a poté začněte volné okraje archu podél celé náplně postupně přehýbat vždy směrem ke středu kapsy, abyste papilotu náležitě utěsnili; postupujte přitom od jednoho kraje papiloty směrem ke druhému (až dojdete na konec papiloty, můžete papír sešít sešívačkou). 
  4. Tímto způsobem byste měli vytvořit balíček přibližně ve tvaru půlkruhu. Hotovou papilotu přemístěte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 170–180 °C. Ihned po upečení papilotu rozřízněte a podávejte. 
Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem
Autor: Jak jíme zdravě v létě Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem

reklama

Jak jíme zdravě v létě
Fitrecepty

Průvodce zdravým létem se 103 chutnými recepty

Na první pohled je to kuchařka s recepty, které se nesou na vlně horkého léta. Když se ale podíváte pozorně, zjistíte, že držíte v rukou návod na zdravé stravování. Po 5 úspěšných kuchařkách se tým Jíme zdravě rozhodl udělat další krok a spojil se s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou. Dohromady vytvořili knihu, která vás zaujme minimalistickými, hravými fotografiemi a jednoduchým konceptem, který v sobě ukrývá celou řadu rad a tipů, jak jíst zdravě. Informace v jednotlivých kapitolách postupně vedou čtenáře k tomu, aby se naučil přemýšlet o skladbě jídla na talíři nebo velikosti porcí.
Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. V knize nechybí také nejčastější chyby a omyly, kterých se při přípravě a vaření jídla dopouštíme. 

Související témata: losos , papilota , rajčata , olivy , Hlavní jídla