Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem
Zdroj: Jak jíme zdravě v létě
Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem
Zdroj:
Jak jíme zdravě v létě
Pečení v papilotě neboli v balíčku z pečicího papíru je nejen velmi efektní, ale díky pečlivému uzavření se v balíčku zachová veškerá šťavnatost a chutě se báječně propojí. Často se využívá právě pro přípravu ryb. Důležité je kombinovat ingredience s podobnou délkou přípravy. K rybě se hodí letní zelenina, která nepotřebuje moc času – rajčata, cuketa, paprika, cibulka....
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Bulgur propláchněte horkou vodou, aby trochu změkl. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cherry rajčátka omyjte a nařízněte, aby z nich později při pečení snáze vytekla šťáva. Filet z lososa rovněž omyjte.
-
Připravte si arch pečicího papíru. Doprostřed nasypte propláchnutý bulgur, na něj položte lososa a obojí lehce osolte. Následně přidejte na papír cherry rajčátka, kapary, olivy, nakrájený česnek a čerstvou bazalku a na závěr vše přelijte 1 lžící citronové šťávy a 4 lžícemi vody. Nyní veškerou náplň uzavřete do papírové kapsy (čili „papiloty“) – jednu volnou stranu papíru přehněte přes náplň a poté začněte volné okraje archu podél celé náplně postupně přehýbat vždy směrem ke středu kapsy, abyste papilotu náležitě utěsnili; postupujte přitom od jednoho kraje papiloty směrem ke druhému (až dojdete na konec papiloty, můžete papír sešít sešívačkou).
-
Tímto způsobem byste měli vytvořit balíček přibližně ve tvaru půlkruhu. Hotovou papilotu přemístěte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 170–180 °C. Ihned po upečení papilotu rozřízněte a podávejte.
Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem 2
Zdroj: Jak jíme zdravě v létě
Pečený losos v papilotě s rajčaty a olivami podávaný s bulgurem 2
Zdroj:
Jak jíme zdravě v létě