Inna Valoušková

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Moje hodnocení
2x

Bramborový salát se nehodí jen během vánočních svátků. I na jaře si můžete dopřát chuť vláčných brambor se zeleninou, konkrétně s ředkvičkami a chřestem. Typická jarní kombinace, která nesmí chybět.

4 porce
45 minut

Suroviny

Zálivka:

Postup přípravy:

  1. Rané brambory umyjte, ale neloupejte. Uvařte je doměkka a nechte vychladit.
  2. Mezitím zelený chřest povařte ve vodě s citronem 3–4 minuty, vyndejte a zchlaďte v ledové vodě.
  3. Nakrájejte cibulku nadrobno, nasekejte kopr a ředkvičky nakrájejte na kousky. Vychladlé brambory a chřest také nakrájejte na větší kousky.
  4. V míse promíchejte nakrájenou zeleninu.
  5. Zálivku připravte tak, že do malé skleničky (o objemu do 200 ml, třeba od přesnídávky) dejte veškeré suroviny, zavřete a pořádně protřepte, ať se vše pěkně spojí.
  6. Zálivkou polijte zeleninu a promíchejte. Salát se skvělé hodí ke grilovanému masu.

Další recepty na chutné bramborové saláty!

A nebo byste si rádi dali pokrm z brambor, jen ne salát? Zkuste klasické bramboráky podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty