Suroviny
- brambory (rané) 600 g
- zelený chřest 1/2 svazku
- ředkvičky 1/2 svazku
- kopr 1 snítka
- citron
Zálivka:
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- olivový olej 3–4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Rané brambory umyjte, ale neloupejte. Uvařte je doměkka a nechte vychladit.
- Mezitím zelený chřest povařte ve vodě s citronem 3–4 minuty, vyndejte a zchlaďte v ledové vodě.
- Nakrájejte cibulku nadrobno, nasekejte kopr a ředkvičky nakrájejte na kousky. Vychladlé brambory a chřest také nakrájejte na větší kousky.
- V míse promíchejte nakrájenou zeleninu.
- Zálivku připravte tak, že do malé skleničky (o objemu do 200 ml, třeba od přesnídávky) dejte veškeré suroviny, zavřete a pořádně protřepte, ať se vše pěkně spojí.
- Zálivkou polijte zeleninu a promíchejte. Salát se skvělé hodí ke grilovanému masu.
Další recepty na chutné bramborové saláty!
A nebo byste si rádi dali pokrm z brambor, jen ne salát? Zkuste klasické bramboráky podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE