zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborový salát s avokádovou majonézou
Autor: kuchařka Jíme zdravě II. Bramborový salát s avokádovou majonézou

Bramborový salát s avokádovou majonézou

Hodnoceno: 1x
Bramborový salát je nejen nezbytnou součástí štědrovečerní hostiny, ale nesmí chybět ani na našem národním pokladu – šunkovém chlebíčku :) Každý má svůj vyzkoušený recept, ale my dnes nabízíme variantu, která potěší zdraví prospěšnějším složením. Díky tomu si můžete tento hřích dopřát častěji!
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo (10 minut) a brambory uvařte ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti).
  2. Mezitím nakrájejte okurky na malé kostičky, cibuli nasekejte najemno a vše dejte do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví.
  3. Pak připravte majonézu – rozmixujte dužinu z avokád, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dejte zatím do lednice.
  4. Uvařené a zchlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. To samé udělejte s vejci. Brambory a vejce dejte do mísy k ostatním ingrediencím a promíchejte. Přidejte avokádovou majonézu, znovu zamíchejte a salát nechte odležet nejlépe do druhého dne na studeném místě.
  5. PRIMA TIP: Pokud jste zvyklí v salátu na salám, zkuste ho nahradit kvalitní kuřecí šunkou.

Bramborový salát s avokádovou majonézou  Foto: Bramborový salát s avokádovou majonézou; foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Jíme zdravě II. Foto:

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?

Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.

“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.

reklama