Salát
- brambory (varný typ A) 800 g
- vejce 5 ks
- cibule 1 ks
- nakládané okurky 100 g
- sterilovaný hrášek 100 g
- mrkev (sterilovaná krájená mrkev) 100 g
Majonéza
- avokádo (zralé) 3 ks
- olivový olej 80 ml
- vinný ocet 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- dijonská hořčice 1 lžíce
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo (10 minut) a brambory uvařte ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti).
- Mezitím nakrájejte okurky na malé kostičky, cibuli nasekejte najemno a vše dejte do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví.
- Pak připravte majonézu – rozmixujte dužinu z avokád, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dejte zatím do lednice.
- Uvařené a zchlazené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. To samé udělejte s vejci. Brambory a vejce dejte do mísy k ostatním ingrediencím a promíchejte. Přidejte avokádovou majonézu, znovu zamíchejte a salát nechte odležet nejlépe do druhého dne na studeném místě.
- PRIMA TIP: Pokud jste zvyklí v salátu na salám, zkuste ho nahradit kvalitní kuřecí šunkou.