Suroviny
- filet z lososa 250 g
- cibule (menší) 1 ks
- špagety 200 g
- mražený hrášek 200 g
- olivový olej 2 lžíce
- smetana na vaření (15 % tuku) 150 ml
- smetanový sýr (typu Lučina) 50 g
- hladkolistá petržel (nadrobno nasekaná) 1 lžíce
- sůl
- pepř černý (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V hrnci uvařte alespoň 2 l osolené vody. Lososa omyjte, osušte, vytáhněte pinzetou případné kosti a stáhněte jej z kůže. Nakrájejte ho na kostičky o hraně 1 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Uvařené těstoviny sceďte. Hrnek vody uchovejte a rozmrazte v něm hrášek.
- Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej na středním stupni. Cibuli restujte 4–5 minut, až začne zlátnout. Přidejte lososa, osolte, opepřete a opékejte 2–3 minut, až zesvětlá a zpevní. Přilijte 50 ml vody a smetanu, přidejte smetanový sýr a rozmíchejte. Vařte do zhoustnutí, zhruba 4–5 minut.
- Hrášek slijte a vsypte ho do omáčky. Přidejte petrželku a slité těstoviny, promíchejte a podávejte.
Připravte také oblíbené spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE