Jíme zdravě s dětmi

Vaříme pro děti: Smetanové těstoviny s lososem a hráškem

Moje hodnocení
1x

Klasika, která se nikdy neomrzí. Milují ji malí i dospělí, a tak doporučujeme připravit rovnou dvojnásobné množství.

2 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte alespoň 2 l osolené vody. Lososa omyjte, osušte, vytáhněte pinzetou případné kosti a stáhněte jej z kůže. Nakrájejte ho na kostičky o hraně 1 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  2. Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Uvařené těstoviny sceďte. Hrnek vody uchovejte a rozmrazte v něm hrášek.
  3. Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej na středním stupni. Cibuli restujte 4–5 minut, až začne zlátnout. Přidejte lososa, osolte, opepřete a opékejte 2–3 minut, až zesvětlá a zpevní. Přilijte 50 ml vody a smetanu, přidejte smetanový sýr a rozmíchejte. Vařte do zhoustnutí, zhruba 4–5 minut.
  4. Hrášek slijte a vsypte ho do omáčky. Přidejte petrželku a slité těstoviny, promíchejte a podávejte.

Připravte také oblíbené spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě s dětmi

Kolektiv autorů Jíme zdravě s dětmi

Oblíbená trojka Jíme zdravě oslovila lékařku Lenku Karbanovou a nutriční terapeutku Vendulu Večeřovou a společně vytvořili kuchařku pro děti s jasným cílem – vytvořit jim správné stravovací návyky od prvních příkrmů do 12 let. Pak už je budou mít tak zakořeněné, že budou jíst zdravě a chutně samy.

Nápadité, lahodné a jednoduché recepty jsou osvědčeným klíčem ke změně stravování, přehledné kapitoly vás přirozeně provedou výběrem, co budete dneska vařit i s ohledem na věk vašich strávníků. Stovku receptů doplňují texty o zavádění příkrmů, správném stravování dětí i jejich vývoji. Vědecky podloženo a osobně vyzkoušeno mnoha dětmi i jejich rodiči! Trio Jíme zdravě opět dokázalo, že zdravě, chutně a pestře může jíst každý a každý den a vaření vás nemusí stát výplatu, nervy ani všechen volný čas.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty