Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Jitka Rákosníková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Prozkoumejte taje sladce žhavé maďarské kuchyně, která inspirovala i mnoho našich národních pokladů

Maďarský hovězí guláš se zeleninou

Maďarský hovězí guláš se zeleninou Zdroj: iStock

  • Zavřít
Maďarský hovězí guláš se zeleninou

Maďarský hovězí guláš se zeleninou Zdroj: iStock

První obyvatelé maďarských nížin sem dorazili z asijských stepí. Ale nezůstali tu sami. Prakticky ve středu Evropy ležící úrodná krajina obdařená i pohořími s hustými lesy, jezery a řekami v čele s Dunajem a Tisou byla lákadlem i pro usedlíky ze západu i jihu kontinentu. A tak má maďarská kuchyně mnoho společného s tou středoevropskou, zároveň bychom v ní dodnes našli závany mnohem vzdálenějšího exotična. Všechny vlivy pak spojuje láska k pikantnímu ochucování, symbolizovaná všudypřítomnou paprikou.

Seznam.cz banner

Sladká i pálivá

Ano, nic není větším symbolem maďarské kuchyně jako paprika – a to do té míry, že se pod původním názvem používá i v dalších kuchyních světa, a pochopitelně i z Maďarska dováží. Konkurenta má jen ve španělské paprice, ale na tom není nic divného, neboť mají historicky mnoho společného. Byl to totiž Kryštof Kolumbus, respektive jeho objevné výpravy, který rostlinky papriky „přivezl“ do Evropy. Do Maďarska se pak dostaly nejspíš s dobyvačnými Turky, případně osídlenci z Balkánu, kteří před tureckou expanzí prchali do středu Evropy. Jiný příběh mluví o přímém spojení se Španělskem, kde už se paprika ujala a doznala popularity. Ať tak či tak, díky vhodným klimatickým podmínkám pro pěstování se brzy paprika ve své zeleninové i kořenicí podobě stala určujícím elementem maďarské kuchyně.

Vyzkoušejte pravý segedínský guláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Klasický segedínský guláš krok za krokem

Papriková pravidla

Díky plošnému rozšíření papriky – pevnou součástí jejich kuchyně je už od konce 17. století – jsou Maďaři mistry i v zacházení s ní. Ve většině receptů je přidávána už na začátku procesu a často je součástí jíšky. Po zasmahnutí mouky v tuku je třeba nádobu sejmout ze zdroje tepla, vmíchat papriku a ihned také tekutinu a/nebo další suroviny. Pak se teprve nádoba vrátí zpět na oheň – tento postup zabrání, aby se vzhledem k vysokému obsahu těkavých olejů paprika začala pálit a hořknout. Další možností je promíchat zvolené množství papriky v troše oleje a pak směs vmíchat do pokrmu.

Při správném zacházení jídlu předá paprika svou charakteristickou vůni, chuť, barvu i konzistenci. Centry (a konkurenty) pěstování a obchodu s paprikou jsou města Kalocsa a Szeged. Z druhého jmenovaného si ji roku 1879 odvezl slavný šéfkuchař Auguste Escoffier do svého proslulého hotelu v Monte Carlu a postaral se tak o rozšíření slávy „maďarského koření“ ve vysoké gastronomii.

Rybí paprikáš Recepty

Rybí paprikáš

22
Maďarský kuřecí paprikáš Recepty

Maďarský kuřecí paprikáš

74

Nejenom paprikou živ je Maďar

Je-li paprika životodárným kořením maďarské kuchyně a jemnou či ostrou tečkou velké části tamních pokrmů, jejich základ vytváří takřka ve stejné míře maso a zelenina. Pověst a kvalita maďarského masa jsou příslovečné, ať už jde o hovězí dobytek (slavné je například tzv. šedé plemeno) či vepře, kdy trh v posledních letech dobývá plemeno Mangalica. Vepřové je také základem proslulých maďarských uzenin, v jejichž ochucování hraje prim opět paprika, a zdrojem sádla a slaniny, nejsolidnějších základů maďarské kuchyně. Uzeniny jsou kromě přímé konzumace také typickou surovinou v teplé kuchyni.

Mimořádně oblíbeným masem je pak drůbež, jak velmi kvalitní kuřata (csirke), tak i proslulé husy (liba) a kachny (kacsa). Husy také poskytují skvělá játra včetně těch tučných a mýtických výšin dosahují husí škvarky z tučné kůže.

Stejnou měrou jako maso pak ale maďarská kuchyně stojí i na zelenině. Pochopitelně jsou to skvostné papriky, rajčata, okurky, ale i zelí a kořenová zelenina – bez pestrosti barev, chutí a vůní prvotřídní zeleniny by maďarská kuchyně snad neexistovala. Zapomínat nesmíme ani na skvělé sladkovodní ryby, zvěřinu a bezpočet druhů těstovin, které patří mezi nejoblíbenější přílohy i samostatná jídla.

Poklady maďarské kuchyně: Pečená krůtí stehna se švestkovým zelím Maso

Poklady maďarské kuchyně: Pečená krůtí stehna se švestkovým zelím

12
Poklady maďarské kuchyně: Fazolová polévka Jókai s uzeným kolenem a pikantní klobásou Polévky

Poklady maďarské kuchyně: Fazolová polévka Jókai s uzeným kolenem a pikantní klobásou

20
Poklady maďarské kuchyně: Kuřecí polévka s jablky Polévky

Poklady maďarské kuchyně: Kuřecí polévka s jablky

19
Poklady maďarské kuchyně: Dušené kuře s křenovou omáčkou Maso

Poklady maďarské kuchyně: Dušené kuře s křenovou omáčkou

21
Poklady maďarské kuchyně: Bakoňské kotlety s houbami a paprikovou omáčkou podávané s nočky Maso

Poklady maďarské kuchyně: Bakoňské kotlety s houbami a paprikovou omáčkou podávané s nočky

17
Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami Recepty

Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami

59
Kotlíkový guláš po maďarsku – se zeleninou, bramborem a těstovinami Recepty

Kotlíkový guláš po maďarsku – se zeleninou, bramborem a těstovinami

33
Halászlé – maďarský rybí kotlík Recepty

Halászlé – maďarský rybí kotlík

32
Maďarský perkelt z vepřového bůčku s tarhoňou Recepty

Maďarský perkelt z vepřového bůčku s tarhoňou

30
S Klárou v kuchyni: Maďarská houbová polévka Recepty

S Klárou v kuchyni: Maďarská houbová polévka

48
Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem Recepty

Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem

35
Maďarský hrnec Recepty

Maďarský hrnec

86

Prostá i elegantní

Jsou-li nejznámější maďarské pokrmy jako je guláš, perkelt, slepice na paprice či lečo dětmi úrodného venkova a umu tamních hospodyň, v nichž najdeme i řadu stop po turecké kuchyni, nesmíme zapomínat ani na vlivy, které sebou přinesla všeobjímající náruč rakousko-uherského mocnářství. Maďaři či chcete-li Uhři v něm hráli velmi důležitou roli a jejich pokrmy se do tohoto amalgámu, jímž kuchyně středu Evropy je, zapsaly výrazným písmem – koneckonců podobně je tomu i s vlivy kuchyně Moravy a českých zemí.

Ovlivňování bylo pochopitelně vzájemné a maďarské měšťanstvo, o šlechtě nemluvě, brzy a rádo nasávalo principy a postupy zjemnělé vídeňské kuchyně, jež byla sama ovlivněna gastronomií francouzskou. Proto na jedné straně najdeme v dobové české, rakouské i maďarské kuchyni takřka shodná jídla, často jen s minimem odlišností, a stejně tak můžeme v kuchyni maďarské vystopovat mnohá zjemnělá a komplikovaná jídla, která byla v mocnářství tak populární. Vídeňský řízek, jehněčí kotletky s chřestem i obliba bešamelu či tučných husích jater patřily k dobovým oblíbencům a jejich obliba přetrvává dodnes.

Připravte domácí langoše podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí smažené langoše z kynutého těsta

Pojďte s námi do cukrászdy

No těžko říct, zda jsme my vymysleli cukrárnu či Maďaři cukrászdu a to samé bude platit i o dobrotách, které tu najdeme. Obliba cukráren a kaváren v Maďarsku je příslovečná a bezpochyby se může rovnat té rakouské potažmo vídeňské. Snad nikde pak není tak dobře vidět, jak byly propojeny kulinární vlivy v rakousko-uherské říši a jak se do nich mnohdy promítla i francouzská vysoká cukrařina.

Maďarské cukrárny jsou překrásné, zajít si do nich nejen při slavnostních příležitostech je pro místní hezké zpestření dne a že tu mohou očekávat pestrý výběr nádherných dortíků a proslulých dortů je samozřejmostí. Od plněných řezů s čokoládovým přelivem zserbószelet, vzniklých ve slavné cukrárně Gerbeaud, přes indiánky, krémeše s variací Franciakrémes se šlehačkou, čokoládové řezy s čokoládovou náplní Rigó Jancsi, větrníky s mandlovou posypkou (Képviselőfánk), čokoládový dort, punčový dort, Stefaniin dort (vrstvy těsta jsou prokládané čokoládovým krémem), dort Eszterházy z ořechového sněhového těsta spojovaný vanilkovým krémem, či světově proslulý dort Dobošův podle mistra cukráře Jószefa C. Dobose (vrstvy šlehaného piškotového těsta jsou spojeny máslovým krémem s kakaem a dort je pokryt placičkou z tvrdého karamelu, předkrájeným na řezy pro pozdější snadné krájení).

Specialitou maďarské cukrařiny je také obliba marcipánu – figurky a bonbonky z něj jsou všudypřítomné – a pasty z jedlých kaštanů, která tvoří základ mnohých dezertů a krémů. Z méně složitých sladkostí musíme jmenovat palačinky (pálacsintá), které jsou maďarskou národní institucí a nejspíš i vynálezem. Tak třeba proslulé palačinky z cukrárny Gundel jsou plněné smetanovým vanilkovým krémem s mletými ořechy, rozinkami a pomerančovou kůrou a přelité čokoládou.

Vyzkoušejte také domácí trdelník a připravte jej podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí trdelník – vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu

Labužník končí sýrem…

… a také ovocem. A pochopitelně vínem. A v Maďarsku je z čeho vybírat. Tradice domácích čerstvých sýrů, dnes pochopitelně vyráběných průmyslově, byla nejsilnější v oblasti Gomolya a ta také dala jméno celé této skupině. Původně se gomolyjské sýry připravovaly z ovčího mléka, později převážilo kravské, ale najdeme i kozí. Dalšími klasikami jsou sýry typu parenica, kaškaval či populární Hajdú. Proslavil se i sýr Óvár, připravovaný po vzoru německého Tilsiteru i domácí verze holandské goudy.

K sýrovému prkénku si můžete dát i bezpočet druhů ovoce, od skvělých jablek, hrušek, třešní, višní a švestek, z nichž se samozřejmě připravuje i řada zavařenin, suší se a nakládají. Kvalitou vynikají i vlašské ořechy a již zmíněné jedlé kaštany (geszténye).

Bezpochyby nejoblíbenějším nápojem je pak víno, Maďarsko se dnes v jejich kvalitě vyrovná třeba vínům rakouským, vinařství věnuje obrovskou péči, produkce vín však není velká a dá se říct, že většinu svých báječných moků si Maďaři vypijí sami. Největší výjimku tvoří dnes už i v zámoří slavné tokajské ve své dezertní podobě. Rozhodně pak stojí za to maďarské vinařské regiony, stejně tak jako tamní kuchyni, objevit na vlastní pěst. Není to tak daleko.

Sezóna jedlých kaštanů je tu! Upečte si je doma v troubě podle prověřeného postupu
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Sezóna jedlých kaštanů je tu! Upečte si je doma v troubě podle prověřeného postupu

A co ten guláš?

Původní název pro maďarské pastevce dobytka se stal generickým pojmem i pokrmem, který dnes najdeme po celém světě. Ten originální, který si gulyásové připravovali (i dnes leckde připravují) v kotlíku nad ohněm se podobá spíš tomu, co my označujeme jako gulášovou polévku. Na vrstvu na kostičky nakrájené osmahnuté cibule v kotlíku se nasype na větší kousky nakrájené maso, vše se zasype hojnou vrstvou papriky a nechá se dusit, až je maso poloměkké. Pak se přidá na kostičky nakrájená mrkev a brambory, na plátky nakrájená paprika a dostatek vody. Pravý gulyás se nikdy nezahušťuje moukou, ale je možné do něj přidat lžíci rajčatového pyré. Je samozřejmě možné ho různě obohacovat, ale polévkovitý základ plus hovězí maso, to je klasika.

Perkelt se často dělá i z vepřového, drůbeže, jehněčího či zvěřiny, maso je nakrájené na drobnější kostičky a je v něm víc papriky než v příbuzném paprikáši, který se navíc zjemňuje zakysanou smetanou. V tokáni je maso nakrájené na proužky, paprika chybí a je nahrazena majoránkou a černým pepřem, často se podlévá bílým vínem. K téhle skupině pokrmů byste v Maďarsku jako přílohu nejčastěji dostali nočky, tarhoňu, nudle či kukuřičnou kaši.

Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku Recepty

Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku

52
Maďarský guláš Recepty

Maďarský guláš

25

Zdroj: autorský text, časopis Prima FRESH

Jitka Rákosníková

Autor článku

Jitka Rákosníková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo kuchyně maso dort Maďarsko paprika pokrm cukrárna maďarská kuchyně

Návrhy pro vás

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Sladké

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Maso

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě Sladké

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje Polévky

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku Maso

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku


Přečtěte si také

Sladké
Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Maso
Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Soutěže Prostřeno!
Soutěžte s Prostřeno! o parfémy na prádlo značky Laguna (3. - 6. 11. 2025)

Soutěžte s Prostřeno! o parfémy na prádlo značky Laguna (3. - 6. 11. 2025)

Soutěžící
Stanislav Balon by za výhru navštívil pyramidy v Gíze

Stanislav Balon by za výhru navštívil pyramidy v Gíze

Předkrmy a chuťovky
Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Sladké
Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Maso
Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Novinky
Mixér: podzimní a polední menu, nová prodejna, věnečky nebo šperky podle sektů

Mixér: podzimní a polední menu, nová prodejna, věnečky nebo šperky podle sektů

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě Sladké

Kakaový závin z kynutého těsta s tvarohem – vláčný moučník k odpolední kávě

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony Sladké

Cheesecake s karamelkami à la toffifee – známý zákusek ozvláštněný sladkými bonbony

Maso
Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku Maso

Vepřový řízek z panenky v bramborákovém těstíčku s křenem – česká klasika v netradičním kabátku

Polévky
Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí Zelenina

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí Maso

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje Polévky

Loštická česnečka s tvarůžky – tradiční vyprošťovací polévka z Olomouckého kraje

Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí Polévky

Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Předkrmy a chuťovky
Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv Předkrmy a chuťovky

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Zelenina
Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Zapékaná kořenová zelenina se sýrem – barevná příloha, která okouzlí vzhledem i chutí

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem Vegetariánské

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: ANO, SPD a Motoristé podepsali koaliční smlouvu. Budeme mít plno práce, řekl Babiš Miloš Zeman je v nemocnici. Rodina chystá vyjádření k jeho stavu Zlepší se spolupráce uvnitř V4? Pellegrini se v Praze sejde s Pavlem i Babišem

prima-zeny

Pozor spoiler! Vanilly se pustila do věrných: Marcell mě výsostně s*al, přiznala Karolína je nejméně důvěryhodná, věrní ji poslali domů. Odnesla si ale 300 tisíc Daniela obětovala svého nejbližšího. Nová zrádkyně už zamýšlí, kdo bude další

prima-zoom

Hadí útok ve zpomaleném záběru Co zničilo Napoleonovu armádu? Nová analýza DNA odhalila nemoci, které zdecimovaly statisíce vojáků Přelétavý český král neustále žongloval se dvěma manželkami. Všechno rozseknul až mužský dědic

prima-fresh

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Vepřová játra na smetaně s paprikou – krémová a pestrobarevná klasika, kterou si zamilujete Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

prima-cool

Je 4. série Zaklínače propadák? Potvrzeno: Nejlepší Godzilla dostává pokračování. První upoutávka odhalila název Simpsonovi přicházejí do Fortnite. Prohlédněte si celou herní mapu Springfieldu

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Luxusní vila fotbalisty Horsta Siegla jde za 28 milionůdo dražby Jak poznáte, co vánoční hvězdu trápí a proč ji schovat před kočkou? Trnky: Kyselý poklad plný vitaminu C. Kdy je sbírat a jak zpracovat?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.