Suroviny
- vejce (velká) 3 ks
- třtinový cukr (zlatý) 100 g + na poprášení
- hladká mouka 75 g
- kakaový prášek 25 g + na poprášení
- čokoládová zmrzlina 500 g
- mandarinka 1 ks
- třešňový sirup 2 lžíce
- višňový džem 170 g
- lískové oříšky (loupané) 50 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- řecký jogurt 100 g
- vanilková pasta 1 lžička
- moučkový cukr 1 lžíce
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C a na plech vyložený pečicím papírem rozetřete těsto z našlehaných vajec, cukru, mouky a kakaa. Pečte asi 10 minut.
Horký piškotový korpus vyklopte na papír posypaný cukrem a ještě teplý zarolujte.
Mezitím připravte náplň z džemu, kůry a šťávy z mandarinky, trochy třešní a opečených nasekaných ořechů. Zvlášť vyšlehejte šlehačku a vmíchejte jogurt, vanilku a cukr.
Roládu rozviňte, pokapejte třešňovým sirupem, potřete krémem, přidejte džem, zmrzlinu a ořechy, znovu zarolujte, zabalte a zmrazte.
Před podáváním poprašte kakaem a zbylými ořechy.
Sváteční speciality podle Jamieho Olivera
Vánoce si často představujeme jako nejkrásnější období roku, ale realita bývá jiná. Vaření pro celou rodinu, nekonečné nakupování, úklid, plánování… Není divu, že mnoho lidí místo radosti cítí spíše tlak. Jamie Oliver však přichází s jednoduchým řešením. Ve svém svátečním dvoudílném speciálu Jamieho bezstresové Vánoce, který má premiéru 8. prosince v 18:50 na TV Paprika, ukazuje, jak připravit dokonalou sváteční hostinu bez chaosu, stresu a zbytečného shonu.
Vyzkoušejte také originální italské semifreddo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho