Suroviny
- celé kuře 1 ks o váze cca 1 kg
- hladkolistá petržel 1 svazek
- hladká mouka 2 lžíce
- zakysaná smetana 200 g
- žloutek 2 ks
- jablka (pevná) 300 g
- cukr krupice 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Kuře rozdělte na kousky, v hrnci zalijte studenou vodou. Uveďte do varu, osolte a přidejte nadrobno nakrájenou petrželku. Při mírné teplotě vařte, dokud nebude kuře měkké.
- Uvařené kuře zbavte kůže a kostí a nakrájejte ho na malé kousky, vraťte do polévky, zahustěte ji smetanou promíchanou s moukou, krátce povařte a sundejte z plotýnky. Vmíchejte rozšlehané žloutky.
- Oloupaná jablka nakrájejte na malé kousky a v kastrůlku je s cukrem a troškou vody poduste téměř doměkka. Před podáváním pak jablka i se šťávou, kterou pustila, vmíchejte do polévky.
Vyzkoušejte také kuřecí polévku s estragonovými nočky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí polévka s estragonovými nočky podle Zdeňka Pohlreicha
Inspirujte se i dalšími maďarskými recepty