Suroviny:
- limonáda (příchuť švestka se skořicí; např. Karáskova limonáda) 400 ml
- jablečný mošt 200 ml
- skořice 1 malý svitek
- hřebíček 2–3 ks
- pomeranč 1 plátek
- rum (nebo calvados; dle chuti)
Postup přípravy:
V malém hrnci smíchejte limonádu s moštem. Přidejte skořici, hřebíček a pomeranč.
Pomalu zahřívejte, ale nevařte! Jen prohřejte, aby se vůně krásně propojily.
Sundejte z plotny, nechte 2–3 minuty odstát a poté přeceďte.
Nalijte do hrnků, podle chuti přidejte alkohol a ozdobte.
Na přípravu můžete použít i švestkový sirup se skořicí, který nařeďte vodou. Nebo zřeďte obyčejný švestkový sirup a do punče pak přidejte svitek skořice navíc.
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Zdroj: Karáskova limonáda
Zdroj: Karáskova limonáda
Vyzkoušet můžete i punč z vína podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Orientální punč
Nebo mrkněte na další zajímavé nápoje:
Švestková sezóna
Švestky patří do zlatého fondu českých surovin. Výborné, lehce nakyslé ovoce má mnoho využití. A teď nemáme na mysli jen slivovici, na kterou můžeme být právem hrdí. Klasikou jsou různé koláče, mezi favority patří například malé kynuté koláče se švestkami. Podzimní kuchyně se neobejde bez sladkých ovocných knedlíků, vyzkoušejte třeba švestkové knedlíky z bramborového těsta. Perfektní chuťové spojení tvoří švestky s mákem. Využijte tuto kombinaci v jednom z nejjednodušších moučníků a připravte křupavý švestkový crumble s mákem. Neméně skvělý a také velmi jednoduchý je makovec se švestkami. Báječnou navinulou chuť švestek můžete uchovat na zimu v podobě oblíbených povidel. Zkuste voňavá pečená povidla se skořicí a badyánem. A fajnšmekři si můžou doma vyrobit geniální švestkovou nutellu s čokoládou.