redakce Prima FRESH

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Moje hodnocení
0x

Když je venku zima, není nic lepšího než si dopřát něco teplého k pití. Vyzkoušet můžete punč trochu jinak – ze švestkové limonády s voňavým kořením! Skvělý drink pro večerní posezení u knihy či s přáteli. Kdo chce, může přidat kapku rumu nebo calvadosu pro ostřejší chuť, ale výtečný je i nealkoholický.

2 porce
20 minut

Suroviny:

Na ozdobu:

  • švestka (sušená nebo čerstvá) 1 ks
  • badyán (celý) 2 hvězdičky
  • skořice 2 svitky

Postup přípravy:

  1. V malém hrnci smíchejte limonádu s moštem. Přidejte skořici, hřebíček a pomeranč.

  2. Pomalu zahřívejte, ale nevařte! Jen prohřejte, aby se vůně krásně propojily.

  3. Sundejte z plotny, nechte 2–3 minuty odstát a poté přeceďte.

  4. Nalijte do hrnků, podle chuti přidejte alkohol a ozdobte.

Na přípravu můžete použít i švestkový sirup se skořicí, který nařeďte vodou. Nebo zřeďte obyčejný švestkový sirup a do punče pak přidejte svitek skořice navíc.

Zdroj: Karáskova limonáda

Vyzkoušet můžete i punč z vína podle našeho videoreceptu!

Kompletní recept najdete ZDE: Orientální punč

Nebo mrkněte na další zajímavé nápoje:

Švestková sezóna

Švestky patří do zlatého fondu českých surovin. Výborné, lehce nakyslé ovoce má mnoho využití. A teď nemáme na mysli jen slivovici, na kterou můžeme být právem hrdí. Klasikou jsou různé koláče, mezi favority patří například malé kynuté koláče se švestkami. Podzimní kuchyně se neobejde bez sladkých ovocných knedlíků, vyzkoušejte třeba švestkové knedlíky z bramborového těsta. Perfektní chuťové spojení tvoří švestky s mákem. Využijte tuto kombinaci v jednom z nejjednodušších moučníků a připravte křupavý švestkový crumble s mákem. Neméně skvělý a také velmi jednoduchý je makovec se švestkami. Báječnou navinulou chuť švestek můžete uchovat na zimu v podobě oblíbených povidel. Zkuste voňavá pečená povidla se skořicí a badyánem. A fajnšmekři si můžou doma vyrobit geniální švestkovou nutellu s čokoládou.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů