Suroviny
- Kokosový olej 1 vrchovatá lžíce
- kuřecí stehenní řízek (velký) 2 ks
- cibule 2 ks
- cuketa (menší) 1 ks
- mango (konzervované) 1 plechovka (400 g)
- kokosové mléko 1 plechovka (400 g)
- kurkuma 1 lžička
- sůl
Kombinace kuřecího masa a manga pochází z jihovýchodní Asie, zejména z Thajska, kde se sladké ovoce často spojuje s pikantními a slanými ingrediencemi. Pomalé vaření tento koncept ještě vylepšuje – všechny chutě se postupně rozvinou a propojí. Pokud neseženete mango v nálevu, můžete použít čerstvé zralé mango, které pokrm osvěží jemnou kyselostí.
Postup přípravy
V pánvi nebo přímo v nádobě pomalého hrnce rozehřejte kokosový olej.
Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a opékejte, dokud nezesklovatí a nezačne zlátnout.
Přisypte na větší kostky nakrájené kuřecí maso a opečte ho ze všech stran dozlatova.
Vmíchejte na půlměsíčky nakrájenou cuketu, přidejte mango i s nálevem, kokosové mléko a kurkumu. Osolte podle chuti a vše dobře promíchejte.
Přiklopte poklicí, zapněte pomalý hrnec na stupeň LOW a vařte 6 hodin, dokud maso nezměkne a omáčka nezíská sytou barvu.
Podávejte horké s dušenou rýží, kuskusem nebo bramborovou kaší.
PRIMA TIPY:
Pro pikantnější chuť přidejte trochu kari pasty nebo nasekanou chilli papričku.
Pokud chcete výraznější exotický tón, přimíchejte limetkovou šťávu a čerstvý koriandr.
Mango lze nahradit ananasem či broskvemi – dodají jídlu jinou, ale stejně příjemnou ovocnou linku.
Pokrm skvěle chutná i druhý den, kdy se chutě ještě více rozleží.
Vyzkoušejte také kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou