Suroviny
- cibule 3 ks
- paprika (bílá, červená) 6 ks
- rajčata 5 ks
- vejce 5 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- slunečnicový olej asi 1–2 lžíce
Postup přípravy
- Na drobno nakrájejte cibuli a nechte ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit.
- Přidejte na malé kousky nakrájené papriky. Asi 3 minuty počkejte, až začnou povolovat a přidejte na malé kousky nakrájená rajčata. (Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.)
- Osolte, opepřete, podlijte lehce vodou (pokud je potřeba a zelenina se připéká) a nechte vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená. V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce, která do pánve nalijte a promíchejte. Jen chvilku povařte. Když mají vejce pevnější konzistenci, je hotovo!
PRIMA TIP: Jako příloha se hodí chleba nebo vařené brambory. A pokud chcete, můžete do leča přidat na pánvi osmaženou klobásku.
Lečo