Lečo z letní zeleniny s vejcem
- cibule 3 ks
- paprika (bílá, červená) 6 ks
- rajčata 5 ks
- vejce 5 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- slunečnicový olej asi 1–2 lžíce
Připravte zeleninové lečo s vejcem podle návodného videoreceptu
 
    
    
Postup přípravy
- Na drobno nakrájejte cibuli a nechte ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit. 
- Přidejte na malé kousky nakrájené papriky. Asi 3 minuty počkejte, až začnou povolovat a přidejte na malé kousky nakrájená rajčata. (Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.) 
- Osolte, opepřete, podlijte lehce vodou (pokud je potřeba a zelenina se připéká) a nechte vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená. V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce, která do pánve nalijte a promíchejte. Jen chvilku povařte. Když mají vejce pevnější konzistenci, je tato lahůdka původem z Maďarska hotova! 
PRIMA TIP: Jako příloha se hodí k tomuto jídlu chleba nebo vařené brambory. A pokud chcete, můžete do leča přidat na pánvi osmaženou klobásku.
Uchovejte lečo na zimu a zavařte ho do sklenice podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Zavařené lečo: jednoduchý recept, jak uchovat letní zeleninu na zimu
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                     
                                    
                                                                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                                    
                                     
         
     
     
     
     
     
     
     
    