Najděte si recept
Na co máte chuť?

Lečo
Lečo je směs zeleniny a vajec. Výborné letní jídlo, původem z Maďarska, které u nás zdomácnělo. Ještě aby ne, když všechny potřebné ingredience jednoduše seženete. Ingrediencí navíc není mnoho a vaření zabere jen málo času.
do 30 minut
5 porcí
PRIMA TIP: Jako příloha se hodí chleba nebo vařené brambory. A pokud chcete, můžete do leča přidat na pánvi osmaženou klobásku.
Suroviny (5 porcí)
- Cibule 3 ks
- paprika (bílá, červená) 6 ks
- rajčata 5 ks
- Vejce 5 ks
- Sůl
- čerstvě mletý pepř
- Slunečnicový olej asi 1–2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na drobno nakrájejte cibuli a nechte ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit.
- Přidejte na malé kousky nakrájené papriky. Asi 3 minuty počkejte, až začnou povolovat a přidejte na malé kousky nakrájená rajčata. (Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.)
- Osolte, opepřete, podlijte lehce vodou (pokud je potřeba a zelenina se připéká) a nechte vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená. V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce, která do pánve nalijte a promíchejte. Jen chvilku povařte. Když mají vejce pevnější konzistenci, je hotovo!
Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska_blog