Češka z Česka

Lečo z letní zeleniny s vejcem

Moje hodnocení
107x

Lečo je směs zeleniny a vajec. Výborné letní jídlo, původem z Maďarska, které u nás zdomácnělo. Ještě aby ne, když všechny potřebné ingredience jednoduše seženete. Ingrediencí navíc není mnoho a vaření zabere jen málo času.

5 porcí
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na drobno nakrájejte cibuli a nechte ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit.
  2. Přidejte na malé kousky nakrájené papriky. Asi 3 minuty počkejte, až začnou povolovat a přidejte na malé kousky nakrájená rajčata. (Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.)
  3. Osolte, opepřete, podlijte lehce vodou (pokud je potřeba a zelenina se připéká) a nechte vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená. V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce, která do pánve nalijte a promíchejte. Jen chvilku povařte. Když mají vejce pevnější konzistenci, je hotovo!
PRIMA TIP: Jako příloha se hodí chleba nebo vařené brambory. A pokud chcete, můžete do leča přidat na pánvi osmaženou klobásku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty