S Klárou v kuchyni: Maďarská houbová polévka
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Maďarská houbová polévka
Zdroj:
Klára Michalová
V Česku máme několik oblíbených receptů na houbovou polévku – někdo se neobejde bez bramboračky, jiný zase miluje kulajdu. Není ale od věci poohlédnout se i v okolních zemích, kde mají také rádi houby. Takhle jsem našla velmi zajímavý recept na houbovku z Maďarska. Má velmi výraznou chuť a určitě stojí za vyzkoušení!
4 porce
30 minut
maďarská
Postup přípravy
-
Do misky dejte sušené houby a zalijte je vroucí vodou. Nechte 10 minut odstát.
-
Ve velkém hrnci na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Zasypte uzenou a pálivou paprikou a hladkou moukou a půl minuty restujte. Poté zalijte studenou vodou a rozšlehejte metličkou dohladka. Přilijte vývar, mléko a sójovou omáčkou.
-
Přidejte sušené houby i s nálevem, mražené nebo čerstvé houby a brambory nakrájené na kostičky. Osolte, opepřete a na mírném varu vařte 15 minut.
-
Poté zašlehejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu a nasekaný kopr s petrželí.
-
Na talíři ozdobte lžičkou zakysané smetany, kterou poprašte uzenou paprkou a snítkou kopru.
S Klárou v kuchyni: Maďarská houbová polévka 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Maďarská houbová polévka 2
Zdroj:
Klára Michalová