S Klárou v kuchyni: Maďarská houbová polévka

Moje hodnocení
19x

V Česku máme několik oblíbených receptů na houbovou polévku – někdo se neobejde bez bramboračky, jiný zase miluje kulajdu. Není ale od věci poohlédnout se i v okolních zemích, kde mají také rádi houby. Takhle jsem našla velmi zajímavý recept na houbovku z Maďarska. Má velmi výraznou chuť a určitě stojí za vyzkoušení!

4 porce
30 minut
maďarská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do misky dejte sušené houby a zalijte je vroucí vodou. Nechte 10 minut odstát.
  2. Ve velkém hrnci na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek. Zasypte uzenou a pálivou paprikou a hladkou moukou a půl minuty restujte. Poté zalijte studenou vodou a rozšlehejte metličkou dohladka. Přilijte vývar, mléko a sójovou omáčkou.
  3. Přidejte sušené houby i s nálevem, mražené nebo čerstvé houby a brambory nakrájené na kostičky. Osolte, opepřete a na mírném varu vařte 15 minut.
  4. Poté zašlehejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu a nasekaný kopr s petrželí.
  5. Na talíři ozdobte lžičkou zakysané smetany, kterou poprašte uzenou paprkou a snítkou kopru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty