Suroviny
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Hermelíny, salám a vejce nakrájejte na kousky, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
Ke směsi vmíchejte majonézu, podle chuti osolte a opepřete. Dobře promíchejte.
Nechte alespoň hodinu vychladit v lednici, nejlépe ale do druhého dne. Podávejte s čerstvým pečivem.
PRIMA TIPY:
Jemnější verzi připravíte, když část majonézy nahradíte tvarohem, pomazánkovým máslem nebo zakysanou smetanou.
Pro lehce pikantní chuť přidejte trochu hořčice, špetku pálivé papriky nebo nakrájené kyselé okurky.
Pokud salát podáváte na slavnostní stůl, servírujte jej v mističkách nebo skleničkách vyložených listovým salátem a dozdobte čerstvou pažitkou.
Připravte také výbornou hermelínovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci – vynikající chuťovka nejen na chlebíčky