Suroviny
- kuřecí křídla 4
- mrkev 4
- petržel 2
- celer 1/2
- cibule malá
- pórek 1
- česnek
- nudle do polévky
- sůl
- pepř
Postup
Omyjeme kuřecí maso, očistíme zeleninu a rozkrájíme na menší kousky, nalijeme vodu do hrnce, trochu osolíme a dáme vařit na střední plamen asi hodinu a půl.
Po změknutí zeleniny a uvaření masa slijeme vývar přes cedník a necháme maso a zeleninu vystydnout, než ji nakrájíme na kostičky do polévky.
Mezitím čistý vývar dáme na plamínek, přidáme nudle, sůl, pepř, petržel, prolisovaný česnek a pórek na kolečka. Chvíli povaříme a přidáme nakrájenou zeleninu a obrané maso. Dochutíme dle chuti solí a pepřem.
Autor receptu: Milan Dančo