Tereza Pánková ,
Miluji svůj život

Maďarský guláš

Moje hodnocení
1x

Řadíte se mezi milovníky guláše? Pak určitě rádi vyzkoušíte voňavý maďarský! V čem se liší od normálního? Spolu s masem se dusí i rajčata a papriky, které jej ideálně zahustí, takže nemusíte používat mouku či cokoliv jiného na zahuštění. Tak se pusťme do vaření! :)

4 porce
120 minut
maďarská

Suroviny

  • falešná hovězí svíčková nebo kýta 1,2 kg
  • cibule 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • sádlo 2 lžíce
  • mletá sladká paprika 14 g
  • světle zelené/žluté papriky 5 ks
  • cherry rajčata 300 g
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli i česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, papriky na větší kusy.
  2. Maso nakrájejte na větší kostičky. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na kterém orestujte cibuli s česnekem. Cibule by měla být zlatavá, rozhodně ne spálená nebo hnědá.
  3. Nyní postupně přidávejte maso, vždy po menších dávkách. Orestujte ze všech stran.
  4. Když máte všechno maso v hrnci, přidejte mletou papriku, zamíchejte s masem a ihned přilijte 500 ml vody nebo tolik, aby maso bylo tak akorát ponořené.
  5. Přidejte sůl a pepř, hrnec přikryjte poklicí a duste 30 minut.
  6. Po této době přidejte zeleninu a duste další 1,5 hodiny nebo až do doby, kdy bude maso úplně měkké, a kdybyste ho vařili ještě chvilku, rozpadlo by se.
  7. Z hrnce vyjměte papriky, trochu rajčat a trochu tekutiny a vše rozmixujte, aby vznikla hustší omáčka.
  8. Tu přelijte zpátky do hrnce. Guláš by měl být tak akorát hustý. Pokud není, ještě jej vařte bez poklice 10–15 minut, ať se tekutina zredukuje.
  9. Podávejte s pažitkou či petrželkou, pokrájenou cibulí a chlebem či zeleninou. Jak je libo.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Miluji svůj život


Přečtěte si také

Recepty