Suroviny
- falešná hovězí svíčková nebo kýta 1,2 kg
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- sádlo 2 lžíce
- mletá sladká paprika 14 g
- světle zelené/žluté papriky 5 ks
- cherry rajčata 300 g
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Cibuli i česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, papriky na větší kusy.
- Maso nakrájejte na větší kostičky. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na kterém orestujte cibuli s česnekem. Cibule by měla být zlatavá, rozhodně ne spálená nebo hnědá.
- Nyní postupně přidávejte maso, vždy po menších dávkách. Orestujte ze všech stran.
- Když máte všechno maso v hrnci, přidejte mletou papriku, zamíchejte s masem a ihned přilijte 500 ml vody nebo tolik, aby maso bylo tak akorát ponořené.
- Přidejte sůl a pepř, hrnec přikryjte poklicí a duste 30 minut.
- Po této době přidejte zeleninu a duste další 1,5 hodiny nebo až do doby, kdy bude maso úplně měkké, a kdybyste ho vařili ještě chvilku, rozpadlo by se.
- Z hrnce vyjměte papriky, trochu rajčat a trochu tekutiny a vše rozmixujte, aby vznikla hustší omáčka.
- Tu přelijte zpátky do hrnce. Guláš by měl být tak akorát hustý. Pokud není, ještě jej vařte bez poklice 10–15 minut, ať se tekutina zredukuje.
- Podávejte s pažitkou či petrželkou, pokrájenou cibulí a chlebem či zeleninou. Jak je libo.
Maďarský guláš 2 Zdroj: Miluji svůj život