Maďarský guláš
Zdroj: Miluji svůj život
Maďarský guláš
Zdroj:
Miluji svůj život
Řadíte se mezi milovníky guláše? Pak určitě rádi vyzkoušíte voňavý maďarský! V čem se liší od normálního? Spolu s masem se dusí i rajčata a papriky, které jej ideálně zahustí, takže nemusíte používat mouku či cokoliv jiného na zahuštění. Tak se pusťme do vaření! :)
4 porce
120 minut
maďarská
Postup přípravy
-
Cibuli i česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, papriky na větší kusy.
-
Maso nakrájejte na větší kostičky. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na kterém orestujte cibuli s česnekem. Cibule by měla být zlatavá, rozhodně ne spálená nebo hnědá.
-
Nyní postupně přidávejte maso, vždy po menších dávkách. Orestujte ze všech stran.
-
Když máte všechno maso v hrnci, přidejte mletou papriku, zamíchejte s masem a ihned přilijte 500 ml vody nebo tolik, aby maso bylo tak akorát ponořené.
-
Přidejte sůl a pepř, hrnec přikryjte poklicí a duste 30 minut.
-
Po této době přidejte zeleninu a duste další 1,5 hodiny nebo až do doby, kdy bude maso úplně měkké, a kdybyste ho vařili ještě chvilku, rozpadlo by se.
-
Z hrnce vyjměte papriky, trochu rajčat a trochu tekutiny a vše rozmixujte, aby vznikla hustší omáčka.
-
Tu přelijte zpátky do hrnce. Guláš by měl být tak akorát hustý. Pokud není, ještě jej vařte bez poklice 10–15 minut, ať se tekutina zredukuje.
-
Podávejte s pažitkou či petrželkou, pokrájenou cibulí a chlebem či zeleninou. Jak je libo.
Maďarský guláš 2
Zdroj: Miluji svůj život
Maďarský guláš 2
Zdroj:
Miluji svůj život