návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Maďarský guláš

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
nad 2 hodiny
Maďarský guláš
Autor: Miluji svůj život Maďarský guláš
Řadíte se mezi milovníky guláše? Pak určitě rádi vyzkoušíte voňavý maďarský! V čem se liší od normálního? Spolu s masem se dusí i rajčata a papriky, které jej ideálně zahustí, takže nemusíte používat mouku či cokoliv jiného na zahuštění. Tak se pusťme do vaření! :)

Postup

  1. Cibuli i česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, papriky na větší kusy.
  2. Maso nakrájejte na větší kostičky. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na kterém orestujte cibuli s česnekem. Cibule by měla být zlatavá, rozhodně ne spálená nebo hnědá.
  3. Nyní postupně přidávejte maso, vždy po menších dávkách. Orestujte ze všech stran.
  4. Když máte všechno maso v hrnci, přidejte mletou papriku, zamíchejte s masem a ihned přilijte 500 ml vody nebo tolik, aby maso bylo tak akorát ponořené.
  5. Přidejte sůl a pepř, hrnec přikryjte poklicí a duste 30 minut.
  6. Po této době přidejte zeleninu a duste další 1,5 hodiny nebo až do doby, kdy bude maso úplně měkké, a kdybyste ho vařili ještě chvilku, rozpadlo by se.
  7. Z hrnce vyjměte papriky, trochu rajčat a trochu tekutiny a vše rozmixujte, aby vznikla hustší omáčka.
  8. Tu přelijte zpátky do hrnce. Guláš by měl být tak akorát hustý. Pokud není, ještě jej vařte bez poklice 10–15 minut, ať se tekutina zredukuje.
  9. Podávejte s pažitkou či petrželkou, pokrájenou cibulí a chlebem či zeleninou. Jak je libo.
Maďarský guláš
Autor: Miluji svůj život Maďarský guláš

Miluji svůj život
Kateřina Jašková

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: Hlavní jídla , Maďarská kuchyně