Suroviny:
Postup přípravy:
Česnek nakrájejte na plátky. Do hluboké pánve nalijte 2–3 lžíce olivového oleje a orestujte česnek a filety ančoviček. Vše restujte zhruba minutu. Následně do pánve nalijte bílé víno a napůl ho nechte vyvařit.
Do základu přidejte drcená rajčata, oregano, tymián a dochuťte solí. Omáčku 10 minut povařte a mezitím si rozehřejte troubu na 200 °C. Po deseti minutách do omáčky přidejte olivy, kapary a osolené kousky tresky.
Pánev s treskou dejte do předehřáté trouby zhruba na 10 minut. Hotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou a můžete servírovat.
Připraveno ve spolupráci s Garden & Kitchen.
Další skvělý oběd s rybou a rajčaty? Zkuste tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou