Ryby a mořské plody
Mylord Premium

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Moje hodnocení
0x

Treska patří mezi nejchutnější ryby, které jsou k mání. Má málo tuku a je bohatá na různé živiny a minerální látky, díky čemuž je oblíbenou ingrediencí. Tentokrát se můžete inspirovat receptem s omáčkou puttanesca, což se občas překládá také jako „co dům dal“. Využijete na ni řadu surovin ze sklenice, které můžete mít vždy při ruce ve spíži nebo skříni. Tak jdeme na to!

4 porce
30 minut

Suroviny:

Postup přípravy:

  1. Česnek nakrájejte na plátky. Do hluboké pánve nalijte 2–3 lžíce olivového oleje a orestujte česnek a filety ančoviček. Vše restujte zhruba minutu. Následně do pánve nalijte bílé víno a napůl ho nechte vyvařit.

  2. Do základu přidejte drcená rajčata, oregano, tymián a dochuťte solí. Omáčku 10 minut povařte a mezitím si rozehřejte troubu na 200 °C. Po deseti minutách do omáčky přidejte olivy, kapary a osolené kousky tresky.

  3. Pánev s treskou dejte do předehřáté trouby zhruba na 10 minut. Hotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou a můžete servírovat.

Připraveno ve spolupráci s Garden & Kitchen.

Další skvělý oběd s rybou a rajčaty? Zkuste tento videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Nebo mrkněte na další recepty přímo s treskou:

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů