Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Moje hodnocení
0x

Sladké kaki v křupavém těstíčku je dezert, který potěší všechny milovníky jednoduchých, ale efektních dobrot. Jemně ovocná chuť se při smažení krásně zintenzivní a díky mandlové mouce získává těsto lehce oříškový tón. Podávané se zakysanou smetanou ochucenou skořicí a cukrem působí lahodně a hřejivě. Přesně tak, jak se na podzim sluší!

2 porce
30 minut

Kaki v těstíčku:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Kaki nakrájejte na plátky a překrojte. Do misky vyklepněte vejce, přidejte trochu mléka, mandlovou mouku a moučkový cukr.

  2. Vše prošlehejte a přidejte tolik hladké mouky, aby vzniklo těstíčko. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje.

  3. Kousky kaki obalujte v těstíčku a smažte na oleji dozlatova z obou stran. Hotové kousky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

  4. Poté je poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Podávejte se zakysanou smetanou.

Na ozdobu můžete přidat ještě ostružiny.

Vyzkoušejte tradiční trhanec s jablky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Trhanec s jablky

Nebo mrkněte na další recepty s kaki:

Zdroj receptu

nejkaki.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů