Kaki v těstíčku:
- kaki (např. Persimon Bouquet) 4 ks
- vejce 2 ks
- mléko
- mandlová mouka 2 lžíce
- moučkový cukr 1 lžíce
- hladká mouka (dle potřeby)
Na dokončení:
- olej (na smažení)
- moučkový cukr 3 lžíce
- mletá skořice 2 lžičky
- zakysaná smetana (k podávání)
Postup přípravy:
Kaki nakrájejte na plátky a překrojte. Do misky vyklepněte vejce, přidejte trochu mléka, mandlovou mouku a moučkový cukr.
Vše prošlehejte a přidejte tolik hladké mouky, aby vzniklo těstíčko. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje.
Kousky kaki obalujte v těstíčku a smažte na oleji dozlatova z obou stran. Hotové kousky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Poté je poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Podávejte se zakysanou smetanou.
Na ozdobu můžete přidat ještě ostružiny.
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Zdroj: se souhlasem Nejkaki
Vyzkoušejte tradiční trhanec s jablky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Trhanec s jablky