zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami
Autor: iStock Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami

Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami

Hodnoceno: 15x
Perkelt je tradiční maďarský pokrm, jehož základní surovinou je cibule a mletá paprika. Připravuje se z různých druhů masa, a dokonce i z kapra. Kromě mleté papriky nechybí v perkeltu i paprika čerstvá, doplněná rajčaty, a v našem receptu i žampiony. Jako příloha se tradičně podává tarhoňa, ale můžete servírovat i bramborovou kaši, rýži, špecle nebo knedlíky.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Maso nakrájete na 2cm kostky. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, papriku a rajčata na 1cm kostky a žampiony na plátky.
  2. V kastrolu rozehřejte na středním plameni sádlo a orestujte na něm cibuli dozlatova.
  3. Zvyšte plamen, přidejte maso a restujte asi 3 minuty, až se maso zatáhne, ale nemělo by pustit šťávu.
  4. Přidejte mletou papriku, lžičku soli, nakrájenou čerstvou papriku a žampiony a za stálého míchán restujte 1 minutu. Poté přidejte nakrájená rajčata a restujte další minutu.
  5. Přilijte vývar, aby bylo maso do poloviny ponořené. Stáhněte plamen na minimum, přiklopte kastrol poklicí a duste asi 35 minut nebo dokud nebude maso měkké. Průběžně míchejte a podle potřeby přilévejte další vývar, aby bylo maso stále do poloviny ponořené. Hotový perkelt dochuťte solí.
  6. Na talíři ozdobte nasekanou hladkolistou petrželí.
Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami
Autor: iStock Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami

reklama