Maďarský vepřový perkelt se zeleninou a houbami

Moje hodnocení
33x

Perkelt je tradiční maďarský pokrm, jehož základní surovinou je cibule a mletá paprika. Připravuje se z různých druhů masa, a dokonce i z kapra. Kromě mleté papriky nechybí v perkeltu i paprika čerstvá, doplněná rajčaty, a v našem receptu i žampiony. Jako příloha se tradičně podává tarhoňa, ale můžete servírovat i bramborovou kaši, rýži, špecle nebo knedlíky.

4 porce
60 minut
maďarská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso nakrájete na 2cm kostky. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, papriku a rajčata na 1cm kostky a žampiony na plátky.
  2. V kastrolu rozehřejte na středním plameni sádlo a orestujte na něm cibuli dozlatova.
  3. Zvyšte plamen, přidejte maso a restujte asi 3 minuty, až se maso zatáhne, ale nemělo by pustit šťávu.
  4. Přidejte mletou papriku, lžičku soli, nakrájenou čerstvou papriku a žampiony a za stálého míchán restujte 1 minutu. Poté přidejte nakrájená rajčata a restujte další minutu.
  5. Přilijte vývar, aby bylo maso do poloviny ponořené. Stáhněte plamen na minimum, přiklopte kastrol poklicí a duste asi 35 minut nebo dokud nebude maso měkké. Průběžně míchejte a podle potřeby přilévejte další vývar, aby bylo maso stále do poloviny ponořené. Hotový perkelt dochuťte solí.
  6. Na talíři ozdobte nasekanou hladkolistou petrželí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty