Suroviny:
- vejce natvrdo 6 ks
- plnotučná hořčice 1 lžička
- wasabi pasta 1/4 lžičky
- smetanový sýr (čerstvý) 120 g
- bílý jogurt 1 lžíce
- tvrdý sýr (nastrouhaný) 20 g
- sůl
- pepř
- chléb
- ředkvičky
- pažitka
Postup přípravy:
Oloupejte vejce, nakrájejte je na kousky a vložte do vyšší nádoby na mixování. Přidejte hořčici, křen wasabi a rozmixujte do hladkého krému.
Přendejte směs do misky. Přidejte smetanový sýr, jogurt a vše důkladně promíchejte. Podle chuti osolte.
Krajíce chleba krátce opečte nasucho, potřete pomazánkou a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidejte nadrobno nasekané ředkvičky, pažitku a čerstvě nadrcený pepř.
Pro jednu jednoduchou vajíčkovku jsme pro vás natočili i videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá vajíčková pomazánka
Nebo jestli chcete, mrkněte na další zajímavé pomazánky:
A k tomu si můžete upéct vlastní chléb!
Chléb je součástí každé světové kuchyně a v různých částech světa má nekonečně mnoho podob. I když je dnes nabídka v obchodech nesmírně široká, kouzlo pečení domácího chleba stále funguje. Když se domem line vůně čerstvého pečiva, když zakrojíte do křupavé kůrky pecnu chleba, když si namažete krásně měkký krajíc máslem... Dobrý chléb dokáže probudit emoce.
Na českém stole nemůže chybět typicky český chléb Šumava. Pokud s pečením chleba teprve začínáte, vsaďte na nejjednodušší recept na chléb bez hnětení, který se vždy povede. Můžete otestovat i jeho zdravější variantu – celozrnný chléb bez hnětení, který se peče v chlebíčkové formě. Za nejzdravější verzi chleba se považuje semínkový chléb, který je plný vlákniny a je také bez lepku. Máme pro vás i geniální recept na nejnadýchanější toustový chleba, který budete péct zas a znova.