Suroviny
- bílé zelí (sladkokyselé)
- uzené maso 400 g
- bramborové halušky (v prášku)
- mletá sladká paprika
- polévkové koření
- olej
- sůl
Postup
Na oleji osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a chvíli restujeme. Poté přidáme sladkou mletou papriku, zelí i s nálevem, zalijeme trochou vody a necháme vařit, dokud se nám neuvaří halušky.
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu a připravíme si těsto na halušky, tzn. halušky v prášku smícháme s vodou a necháme chvíli odležet.
Do vroucí vody odkrajujeme připravené těsto a po vyplavení na povrch chvíli povaříme. Scedíme a smícháme se zelím a uzeným masem. Podle chuti dosolíme a přidáme polévkové koření.
Autor receptu: Milan Dančo