reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem
Autor: Marek Kučera Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem

Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem

Hodnoceno: 4x
Kombinace hub, smetany a kopru je prostě neodolatelná. Vyzkoušejte tuhle nezvyklou verzi a houbovku už nejspíš nikdy nebudete vařit jinak.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Přidejte cibuli a houby a smažte, až houby pustí šťávu a ta se odpaří, trvá to asi 10 až 15 minut. Vmíchejte mouku a papriku a 2 až 3 minuty je smažte.
  2. Vlijte vývar, sójovou omáčku a mléko, uveďte do mírného varu, snižte příkon a na mírném varu vařte asi 10 minut. Mimo oheň pak vmíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, kopr a petrželku. Polévku podle chuti osolte a opepřete.

Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem  Foto: Maďarská houbová polévka s čerstvým koprem; foto: Marek Kučera

reklama

Související témata: houbová polévka , houby , Polévky , Maďarská kuchyně