Najděte si recept
Na co máte chuť?

Maďarský paprikáš
V české kuchyni máme podobný recept – slepici na paprice. Ovšem ta maďarská verze skrývá mnohem větší porci temperamentu. Chuťový koncert rozehraje kombinace dvou paprik, sladkost dodá rajče a nakyslost smetana.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuře rozdělené na díly 1 kg
- Sádlo 2 lžíce
- Cibule 1 kus
- Česnek 2 stroužky
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- mletá pálivá paprika 1/2 lžíce
- Vývar 3 dl
- hladká mouka 2 lžíce
- Zakysaná smetana 4 dl
- Rajče 1 větší
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Omyté a osušené díly kuřete pořádně osolte. Ve větším hrnci rozpalte sádlo a kuře na něm osmahněte dozlatova. Poté maso vyndejte a na vypečeném tuku osmahněte najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte i utřený česnek.
- Hrnec sundejte z ohně, vmíchejte obě papriky a rychle přilijte vývar, aby paprika nezhořkla. Přiveďte k varu a nechte chvilku provařit. Vraťte do hrnce díly kuřete a pozvolna duste asi 30 minut. Když poté do masa píchnete nožem, maso by se mělo pomalu oddělovat od kosti.
- Když je maso měkké, vyndejte ho z hrnce. Do omáčky vlijte směs smetany a mouky, kterou předem důkladně promíchejte. Povařte omáčku 8 minut a přidejte nadrobno nakrájené rajče. Vložte kuře do omáčky a ještě společně provařte 7–10 minut.
- Podávejte nejlépe s domácími haluškami. Můžete ale použít i těstoviny nebo rýži.
Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com