zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rybí paprikáš
Spouštím video za 5s.

Rybí paprikáš

Hodnoceno: 2x
Rybí paprikáš je recept inspirovaný maďarskou kuchyní. Až vám muž rybář donese úlovek, je to správná chvíle vyzkoušet tuto lahůdku.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Nejdříve oloupejte rajčata. Na špičce je nařízněte do křížku a dejte je na 2 minuty spařit do vroucí vody. Spařená rajčata oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
  2. Rybu vykostěte, maso pokrájejte na kostičky a pak ještě jednou prsty zkontrolujte, jestli v něm nezbyly nějaké kůstky.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a v kastrolu ji vyškvařte, a je-li třeba, přidejte trochu sádla. Přihoďte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji za občasného míchání zesklovatět. Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky a s mletou paprikou, rybou a rajčaty přidejte do kastrolu.
  4. Směs osolte, pak ji zakryjte a bez podlévání duste pod pokličkou 10 minut. Občas promíchejte, ale jen lehce, aby se kousky ryb nerozpadly. Těsně před koncem dušení vmíchejte smetanu.
  5. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekaným koprem nebo hladkolistou petrželkou a kapkou smetany, případně, chcete-li, posypte pálivou paprikou.

Rybí paprikáš Foto:

Karolína Kamberská Foto:

Karolína Kamberská                                                                                Foto: Karloína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu