zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rybí paprikáš
Spouštím video za 5s.

Rybí paprikáš

Hodnoceno: 2x
Rybí paprikáš je recept inspirovaný maďarskou kuchyní. Až vám muž rybář donese úlovek, je to správná chvíle vyzkoušet tuto lahůdku.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Nejdříve oloupejte rajčata. Na špičce je nařízněte do křížku a dejte je na 2 minuty spařit do vroucí vody. Spařená rajčata oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
  2. Rybu vykostěte, maso pokrájejte na kostičky a pak ještě jednou prsty zkontrolujte, jestli v něm nezbyly nějaké kůstky.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky a v kastrolu ji vyškvařte, a je-li třeba, přidejte trochu sádla. Přihoďte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji za občasného míchání zesklovatět. Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky a s mletou paprikou, rybou a rajčaty přidejte do kastrolu.
  4. Směs osolte, pak ji zakryjte a bez podlévání duste pod pokličkou 10 minut. Občas promíchejte, ale jen lehce, aby se kousky ryb nerozpadly. Těsně před koncem dušení vmíchejte smetanu.
  5. Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekaným koprem nebo hladkolistou petrželkou a kapkou smetany, případně, chcete-li, posypte pálivou paprikou.

Rybí paprikáš Foto:

Karolína Kamberská Foto:

Karolína Kamberská                                                                                Foto: Karloína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu