Suroviny
- loupaná rajčata (konzervovaná vcelku) 400 g (1 plechovka)
- vejce natvrdo 2 ks
- tuňák v olivovém oleji 1 plechovka (120 g)
- cibule (menší) 1 ks
- černé olivy (vypeckované) 75 g
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- sůl
- chléb (čerstvý, světlý, k podávání)
Postup přípravy
- Sceďte rajčata, nakrájejte je na menší kousky a vložte do velké mísy. Přidejte okapaného a natrhaného tuňáka.
- Nakrájejte cibuli na tenké půlměsíčky a vsypte ji do mísy. Přidejte olivy a nakonec opatrně vmíchejte čtvrtky vajec.
- Osolte, zakápněte extra panenským olivovým olejem a vše lehce promíchejte. Přikryjte mísu fólií a dejte alespoň na hodinu vychladit, aby se chutě krásně propojily.
- Podávejte vychlazené s křupavým světlým chlebem, který nasaje všechny šťávy.
PRIMA TIP: Pokud máte vlastní zavařená rajčata ve vlastní šťávě, použijte je! V případě, že používáte konzervovaná rajčata z obchodu, použijte co nejkvalitnější a ideálně zavařená vcelku.
Vyzkoušejte také klasický rajčatový salát s cibulí podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rajčatový salát s červenou cibulkou
