S ovocem, čokoládou a tvarohem, ale také s houbami nebo sýrem. Ovesné kaše jsou neskutečně variabilní, což se nám líbí zdaleka nejvíc. Vždy jen záleží, čím vločky dochutíte a co k nim na závěr přidáte. Nebojte se proto trochu experimentovat - sladkou na snídani, slanou třeba k obědu. Uvidíte, že se do vašeho jídelníčku dostanou na vysokou příčku.
Nasladko i naslano: Zařaďte lahodnou ovesnou kaši do svého jídelníčku
Pokud holdujete sladkým snídaňovým kaším, určitě si projděte náš první výběr receptů. Je totiž plný variant na klasickou ovesnou kaši nasladko. Prim hraje ovoce dobře známé, ale i exotické. Jablka, hrušky, maliny, ale také mango nebo kiwi. Až se pustíte do přípravy, nezapomeňte si nachystat i zásobu ořechů nebo semínek. Kaši dodají na křupavosti...
Kdo neholduje ovesné kaši, může si uvařit krupicovou podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Krupicová kaše
Kdo má rád kakaovější nebo čokoládovější chutě, i pro takové mlsouny máme několik receptů. Čokoládové ovesné kaše jsou velice populární, stačí je pak doplnit jen vybraným ovocem nebo ořechy, případně podávat i jen tak. Chuť čokolády je totiž silně návyková!
Napadlo by vás, že můžete kaši podávat s horkým ovocem? Nebojte se experimentovat!
A kdo naopak sladké nemusí, ale rád by ovesné kaše vyzkoušel také, máme řešení. Varianty naslano zvládnete vymyslet bez problému hned několik, nejčastěji v kombinaci s houbami, vejcem nebo bylinkami. Tyto kaše se ale mohou inspirovat i dobře známými pokrmy a převzít chutě italského risotta nebo české koprovky.
A kdo by ještě neměl dost, máme pro vás recepty na overnight oats!
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima