Čokoládová ovesná kaše s mandlovým máslem a malinami

Moje hodnocení
8x

Skvělý způsob, jak nastartovat den. Tahle ovesná kaše vás nejen dostatečně zasytí a dodá energii na celé dopoledne, ale je také významným zdrojem hořčíku, který se podílí na energetickém metabolismu, což hraje klíčovou roli při hubnutí. Takže si po ránu nejen pochutnáte, ale zároveň uděláte něco pro svou vysněnou postavu :)

1 porce
10 minut

Suroviny

  • ovesné vločky (např. Bonavita) 50 g
  • mléko 250 ml
  • vysokoprocentní čokoláda (80%) 15 g
  • javorový sirup 20 ml
  • mandlové máslo 15 g
  • maliny na dozdobení (čerstvé, mražené nebo lyofilizované)
  • banán na dozdobení

Hořčík najdete nejen v ovesných vločkách, ale i ve vysokoprocentní čokoládě (80%) a také v mandlích, z kterých je vyrobené mandlové máslo.

Postup přípravy

  1. Nejprve v hrnci ohřejte mléko. Pak přidejte čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.
  2. Poté přidejte ovesné vločky a míchejte do zhoustnutí. Kaši odstavte, přidejte javorový sirup a vše promíchejte.
  3. Servírujte s mandlovým máslem, malinami a kouskem nakrájeného banánu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bonavita


Přečtěte si také

Recepty