Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Višňovo-maková ovesná kaše s pekanovými ořechy
Pokud jste propadli kouzlu ovesných kaší k snídani, určitě oceníte další chuťovou kombinaci, která rozšíří váš domácí repertoár. Višně a mák spolu náramně ladí a křupavý akcent dodají pekanové ořechy.
do 10 minut
2–3 porce
Suroviny (2–3 porce)
- jemné ovesné vločky 100 g
- mléko 40–0500 ml
- mražené nebo čerstvé višně 200 g
- med 2 lžíce
- mletý mák 2 lžíce
- máslo 1 lžička
- hořká čokoláda 4 kostičky
- pekanové ořechy 5–6 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci smíchejte jemné ovesné vločky s mlékem a nechte 5 ž 10 minut stát. Poté přiveďte k varu, sporák vypněte a nechte dojít.
- Mezitím dejte višně do rendlíku a spolu s mákem krátce povařte.
- Poté do vloček přidejte mletý mák s višněmi, med a vše zamíchejte. Přisypte nasekanou čokoládu a pekanové ořechy.
PRIMA TIP: Místo pekanových ořechů můžete použít vlašské nebo lískové oříšky. Med můžete případně nahradit javorovým sirupem nebo sirupem z agáve.