Suroviny
- ovesné vločky (jemné ) 100 g
- mléko 40–0500 ml
- višně (mražené nebo čerstvé) 200 g
- med 2 lžíce
- mák (mletý) 2 lžíce
- máslo 1 lžička
- hořká čokoláda 4 kostičky
- pekanové ořechy 5–6 ks
Postup přípravy
- V hrnci smíchejte jemné ovesné vločky s mlékem a nechte 5 ž 10 minut stát. Poté přiveďte k varu, sporák vypněte a nechte dojít.
- Mezitím dejte višně do rendlíku a spolu s mákem krátce povařte.
- Poté do vloček přidejte mletý mák s višněmi, med a vše zamíchejte. Přisypte nasekanou čokoládu a pekanové ořechy.
PRIMA TIP: Místo pekanových ořechů můžete použít vlašské nebo lískové oříšky. Med můžete případně nahradit javorovým sirupem nebo sirupem z agáve.