Višňovo-maková ovesná kaše s pekanovými ořechy

Moje hodnocení
5x

Pokud jste propadli kouzlu ovesných kaší k snídani, určitě oceníte další chuťovou kombinaci, která rozšíří váš domácí repertoár. Višně a mák spolu náramně ladí a křupavý akcent dodají pekanové ořechy.

2 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte jemné ovesné vločky s mlékem a nechte 5 ž 10 minut stát. Poté přiveďte k varu, sporák vypněte a nechte dojít.
  2. Mezitím dejte višně do rendlíku a spolu s mákem krátce povařte.
  3. Poté do vloček přidejte mletý mák s višněmi, med a vše zamíchejte. Přisypte nasekanou čokoládu a pekanové ořechy.

PRIMA TIP: Místo pekanových ořechů můžete použít vlašské nebo lískové oříšky. Med můžete případně nahradit javorovým sirupem nebo sirupem z agáve.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Emco


Přečtěte si také

Recepty