reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Ovesná kaše Raffaello
Autor: blog Tvoříme domov Ovesná kaše Raffaello

Ovesná kaše Raffaello

Hodnoceno: 3x
Jsou dny, kdy potřebujeme tělu dodat pořádnou porci energie, a jsou dny, kdy potřebujeme vzpruhu duševní – a sladká odměna je na to jako stvořená. Obojí v sobě spojuje tato výtečná snídaňová kaše, na které si určitě pochutnáte!
do 10 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. V rendlíku zalijte vločky rostlinným mlékem nebo vodou, přidejte kokos, kokosový cukr nebo med, vanilku a sůl. Vařte a průběžně míchejte tak dlouho, dokud kaše není hladká a vločky měkké. Trvá to necelých 10 minut. V téhle kaši nestojí lžíce, ale je opravdu velmi jemná.
  2. Pokud nemáte již pražené, tak si nasucho na pánvičce opražte mandlové plátky.
  3. Hotovou kaši rozdělte do misek, posypte mandlovými lupínky a podávejte.

PRIMA TIP: Hotová kaše má velmi jemnou konzistenci, nekažte si ji proto hrubě strouhaným kokosem. Ideálně strouhaný kokos jednoduše prožeňte mixérem, dokud není opravdu jemný. Můžete samozřejmě použít i kokosovou mouku, ale ta není tak pěkně voňavá.

Ovesná kaše Raffaello  Foto: Ovesná kaše Raffaello; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

reklama

Související témata: ovesné vločky , kaše , ovesná kaše , kokos , Malá jídla