Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ovesná kaše Raffaello
Suroviny (2 porce)
- jemné ovesné vločky 1/2 hrnku
- kokosové nebo mandlové mléko (nebo voda) 1,5 hrnku
- jemně strouhaný kokos (viz. Prima tip) 1,5 lžíce
- kokosový cukr (nebo 1 lžička medu) 1 lžíce
- vanilkový extrakt nebo špetka mleté vanilky 1/2 lžičky
- pražené mandlové lupínky 1 lžíce
- špetka soli
Postup
- V rendlíku zalijte vločky rostlinným mlékem nebo vodou, přidejte kokos, kokosový cukr nebo med, vanilku a sůl. Vařte a průběžně míchejte tak dlouho, dokud kaše není hladká a vločky měkké. Trvá to necelých 10 minut. V téhle kaši nestojí lžíce, ale je opravdu velmi jemná.
- Pokud nemáte již pražené, tak si nasucho na pánvičce opražte mandlové plátky.
- Hotovou kaši rozdělte do misek, posypte mandlovými lupínky a podávejte.
PRIMA TIP: Hotová kaše má velmi jemnou konzistenci, nekažte si ji proto hrubě strouhaným kokosem. Ideálně strouhaný kokos jednoduše prožeňte mixérem, dokud není opravdu jemný. Můžete samozřejmě použít i kokosovou mouku, ale ta není tak pěkně voňavá.
Ovesná kaše Raffaello; foto: blog Tvoříme domov
Doma chutná nejlépe!
Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.
Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.
Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!