Suroviny
- jemné ovesné vločky 1/2 hrnku
- kokosové nebo mandlové mléko (nebo voda) 1,5 hrnku
- jemně strouhaný kokos (viz. Prima tip) 1,5 lžíce
- kokosový cukr (nebo 1 lžička medu) 1 lžíce
- vanilkový extrakt nebo špetka mleté vanilky 1/2 lžičky
- pražené mandlové lupínky 1 lžíce
- špetka soli
Postup přípravy
- V rendlíku zalijte vločky rostlinným mlékem nebo vodou, přidejte kokos, kokosový cukr nebo med, vanilku a sůl. Vařte a průběžně míchejte tak dlouho, dokud kaše není hladká a vločky měkké. Trvá to necelých 10 minut. V téhle kaši nestojí lžíce, ale je opravdu velmi jemná.
- Pokud nemáte již pražené, tak si nasucho na pánvičce opražte mandlové plátky.
- Hotovou kaši rozdělte do misek, posypte mandlovými lupínky a podávejte.