Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krémová ovesná kaše à la mrkvový dort v misce
Zachutnal vám mrkvový dort? A slyšeli jste už o krémové kaši, která vám tyto oblíbené chutě nabídne i poránu? Možná by vás nenapadlo, jak snadná na přípravu umí být. Připravte si ji o víkendu a nastartujte dny plné zážitků.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- jemné ovesné vločky 100 g
- najemno nastrouhaná mrkev 100 g
- rozinky 30 g
- špetka soli
- mletá skořice 1 lžička
- polotučné mléko 250 g
- voda 150 g
- med 1 lžíce
K servírování:
- vysokoprocentní čokoláda 2 čtverečky
- ořechové máslo 2 lžičky
- bílý jogurt nebo skyr 150 g
- lyofilizované maliny
- nasekané pistácie či jiné oblíbené ořechy
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do rozehřáté pánve nasypte vločky a lehce je opražte. Poté přidejte mrkev a také ji spolu s vločkami opražte.
- Přidejte skořici, sůl a rozinky a vše promíchejte.
- Nyní přilijte mléko i vodu a nechte provařit cca 5–7 minut na mírnějším stupni. Dejte pozor, aby se tekutina moc neodpařila, kaše musí být krásně krémová.
- Do kaše nakonec vmíchejte med. Ochutnejte a podle své chuti přidejte sůl, skořici či med.
- Kaši přendejte do talířů a na každou porci položte čokoládu, přidejte jogurt, pokapejte ořechovým máslem a posypejte malinami a nasekanými ořechy.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)