Suroviny
- ovesné vločky (jemné ) 100 g
- mrkev (najemno nastrouhaná ) 100 g
- sušené rozinky 30 g
- mletá skořice 1 lžička
- mléko (polotučné ) 250 g
- voda 150 g
- med 1 lžíce
- sůl špetka
K servírování
- čokoláda (vysokoprocentní ) 2 čtverečky
- máslo (ořechové ) 2 lžičky
- bílý jogurt (nebo skyr) 150 g
- maliny (lyofilizované )
- pistácie (nasekané pistácie či jiné oblíbené ořechy)
Postup přípravy
- Do rozehřáté pánve nasypte vločky a lehce je opražte. Poté přidejte mrkev a také ji spolu s vločkami opražte.
- Přidejte skořici, sůl a rozinky a vše promíchejte.
- Nyní přilijte mléko i vodu a nechte provařit cca 5–7 minut na mírnějším stupni. Dejte pozor, aby se tekutina moc neodpařila, kaše musí být krásně krémová.
- Do kaše nakonec vmíchejte med. Ochutnejte a podle své chuti přidejte sůl, skořici či med.
- Kaši přendejte do talířů a na každou porci položte čokoládu, přidejte jogurt, pokapejte ořechovým máslem a posypejte malinami a nasekanými ořechy.