návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Parmazánová ovesná kaše se žampiony

Hodnoceno: 4x
2 porce
do 30 minut
Parmezánová ovesná kaše se žampiony
Autor: P&G Foodies Parmezánová ovesná kaše se žampiony
Základem dobré slané kaše je koření a cibulka. Dodá výsledku vážně šmrnc, a pokud doma neřeknete, že jsou tam ovesné vločky, možná to ani nikdo nepozná. Tak se pusťte do vaření!

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Půlku cibule nakrájejte na drobné kostičky a restujte na ghí másle.
  2. Mezitím nakrájejte žampiony na plátky a rovnou je přihoďte do kastrůlku k cibulce a restujte dál.
  3. Jakmile je cibulka měkká, přidejte 1 lžičku římského kmínu, nasekané oregano. Důkladně promíchejte.
  4. Nyní přilijte vodu i kokosové mléko, přisypejte vločky a vařte na mírném plameni přibližně 12–15 minut. Průběžně míchejte, jelikož vločky postupně absorbují veškerou tekutinu.
  5. Dochuťte solí a nastrouhaným parmazánem.
  6. Před servírováním nakrájejte na plátky jeden žampion a na pánvičce orestujte dohněda.
  7. Podávejte s plátky parmazánu, plátky žampionu a bylinkami. Zasypejte růžovým pepřem.

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Související témata: kaše , ovesná kaše , parmazán , žampiony , Malá jídla