Suroviny
- přepuštěné máslo (ghí máslo) 2 lžíce
- cibule 1/2 ks
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- oregano (nasekané ) 2 lžíce
- žampiony (bílé nebo hnědé) 120 g (cca 8 kloboučků)
- ovesné vločky (jemné, bez lepku) 100 g
- voda 350 ml (+ 100 ml v případě vloček s lepkem)
- kokosové mléko 150 ml
- strouhaný parmazán 20 g
- sůl 1/2–1 lžička
Ozdoba
- žampiony 3 ks
- čerstvé oregano (nebo výhonky )
- parmazán (plátky )
- růžový pepř
Postup přípravy
- Půlku cibule nakrájejte na drobné kostičky a restujte na ghí másle.
- Mezitím nakrájejte žampiony na plátky a rovnou je přihoďte do kastrůlku k cibulce a restujte dál.
- Jakmile je cibulka měkká, přidejte 1 lžičku římského kmínu, nasekané oregano. Důkladně promíchejte.
- Nyní přilijte vodu i kokosové mléko, přisypejte vločky a vařte na mírném plameni přibližně 12–15 minut. Průběžně míchejte, jelikož vločky postupně absorbují veškerou tekutinu.
- Dochuťte solí a nastrouhaným parmazánem.
- Před servírováním nakrájejte na plátky jeden žampion a na pánvičce orestujte dohněda.
- Podávejte s plátky parmazánu, plátky žampionu a bylinkami. Zasypejte růžovým pepřem.