Suroviny
- ovesné vločky (jemné ) 1/2 hrnku
- batáty (jemně strouhané ) 1/2 hrnku
- voda (nebo zeleninový vývar) 1 a 1/2 hrnku
- strouhaný parmazán (jemně ) 2 vrchovaté lžíce + k podávání
- petrželka (jemně nasekaná ) 1 vrchovatá lžíce
- kajenský pepř (nebo chilli (volitelné)) špetka
- sůl
- pepř
Článek
Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak
Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Postup přípravy
- Do rendlíku dejte ovesné vločky, batáty a vodu.
- Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte cca 10 minut nebo dokud se nevstřebá všechna voda.
- Přidejte parmazán, promíchejte.
- Dochuťte petrželkou, solí, pepřem a kajenským pepřem dle chuti. Ihned podávejte posypané parmazánem.
- Víkendová verze: na lžíci másla osmažte najemno nasekanou jarní cibulku nebo šalotku a až poté přidejte ostatní suroviny. Pokud se chcete hodně rozmazlit, vmíchejte do hotové kaše ještě trošku másla pro zjemnění.