Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Batátová ovesná kaše

2 porce
do 30 minut
Batátová ovesná kaše
Batátová ovesná kaše Autor: blog Tvoříme domov
Slaná chuť ovesné kaše je celkem netradiční, ale stojí za zkoušku! Můžete ji připravit v plně veganské verzi, a to když máslo nahradíte olivovým olejem a parmazán lahůdkovým droždím nebo tzv. veganským „parmazánem“ umixovaným z kešu ořechů a dalších přísad.
Reklama

Článek

Mandlová kaše Foto:

Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak

Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Reklama

Postup

  1. Do rendlíku dejte ovesné vločky, batáty a vodu.
  2. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte cca 10 minut nebo dokud se nevstřebá všechna voda.
  3. Přidejte parmazán, promíchejte.
  4. Dochuťte petrželkou, solí, pepřem a kajenským pepřem dle chuti. Ihned podávejte posypané parmazánem.
  5. Víkendová verze: na lžíci másla osmažte najemno nasekanou jarní cibulku nebo šalotku a až poté přidejte ostatní suroviny. Pokud se chcete hodně rozmazlit, vmíchejte do hotové kaše ještě trošku másla pro zjemnění.
Reklama

Batátová ovesná kaše 2 Foto: Batátová ovesná kaše; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama