Suroviny
- jemné ovesné vločky 1/2 hrnku
- jemně strouhané sladké brambory 1/2 hrnku
- voda nebo zeleninový vývar 1 a 1/2 hrnku
- jemně strouhaný parmazán 2 vrchovaté lžíce + k podávání
- sůl, pepř
- větší špetka kajenského pepře nebo chilli (volitelné)
- jemně nasekaná petrželka 1 vrchovatá lžíce
Článek
Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak
Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Postup přípravy
- Do rendlíku dejte ovesné vločky, batáty a vodu.
- Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte cca 10 minut nebo dokud se nevstřebá všechna voda.
- Přidejte parmazán, promíchejte.
- Dochuťte petrželkou, solí, pepřem a kajenským pepřem dle chuti. Ihned podávejte posypané parmazánem.
- Víkendová verze: na lžíci másla osmažte najemno nasekanou jarní cibulku nebo šalotku a až poté přidejte ostatní suroviny. Pokud se chcete hodně rozmazlit, vmíchejte do hotové kaše ještě trošku másla pro zjemnění.