Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou

Moje hodnocení
5x

Ovesné vločky jsou velmi ceněnou potravinou, která dokáže zasytit, snižuje cholesterol a je vhodná především k snídani. Oblíbené kaše se staly doslova fenoménem, ale pokud zrovna nemusíte sladké snídaně, zkuste vsadit na slané ovesné kaše.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou, mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši.
  2. Přidejte koření, nasekaná sušená rajčata, olivy, šunku a osolte.
  3. Přelijte do vymazané zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
  4. Doplňte hrstí čerstvého špenátu nebo rukoly, křepelčími vajíčky, nakrájenými rajčaty, červenou cibulí nebo čímkoliv dle chuti či sezony a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Emco


Přečtěte si také

Recepty