Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou
Zdroj: archiv Emco
Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou
Zdroj:
archiv Emco
Ovesné vločky jsou velmi ceněnou potravinou, která dokáže zasytit, snižuje cholesterol a je vhodná především k snídani. Oblíbené kaše se staly doslova fenoménem, ale pokud zrovna nemusíte sladké snídaně, zkuste vsadit na slané ovesné kaše.
Postup přípravy
-
Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou, mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši.
-
Přidejte koření, nasekaná sušená rajčata, olivy, šunku a osolte.
-
Přelijte do vymazané zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
-
Doplňte hrstí čerstvého špenátu nebo rukoly, křepelčími vajíčky, nakrájenými rajčaty, červenou cibulí nebo čímkoliv dle chuti či sezony a podávejte.
Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou 2
Zdroj: archiv Emco
Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou 2
Zdroj:
archiv Emco