Suroviny
- ovesné vločky (jemné ) 100 g
- ricotta 100 g
- mléko (může být i rostlinné) 200 ml
- vejce 1 ks
- tuk (na vymazání formy)
- sušená rajčata 6 ks
- černé olivy 10 ks
- šunka (nebo slanina) 3 plátky
- bylinky (italské bylinky dle chuti)
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy
- Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou, mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši.
- Přidejte koření, nasekaná sušená rajčata, olivy, šunku a osolte.
- Přelijte do vymazané zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
- Doplňte hrstí čerstvého špenátu nebo rukoly, křepelčími vajíčky, nakrájenými rajčaty, červenou cibulí nebo čímkoliv dle chuti či sezony a podávejte.
Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou 2 Zdroj: archiv Emco