Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou

Moje hodnocení
3x

Ovesné vločky jsou velmi ceněnou potravinou, která dokáže zasytit, snižuje cholesterol a je vhodná především k snídani. Oblíbené kaše se staly doslova fenoménem, ale pokud zrovna nemusíte sladké snídaně, zkuste vsadit na slané ovesné kaše.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • jemné ovesné vločky 100 g
  • ricotta 100 g
  • mléko (může být i rostlinné) 200 ml
  • vejce 1 ks
  • sůl a italské bylinky dle chuti
  • tuk na vymazání formy
  • sušená rajčata 6 ks
  • černé olivy 10 ks
  • šunka nebo slanina 3 plátky

Postup přípravy

  1. Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou, mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši.
  2. Přidejte koření, nasekaná sušená rajčata, olivy, šunku a osolte.
  3. Přelijte do vymazané zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
  4. Doplňte hrstí čerstvého špenátu nebo rukoly, křepelčími vajíčky, nakrájenými rajčaty, červenou cibulí nebo čímkoliv dle chuti či sezony a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Emco


Přečtěte si také

Recepty