Někteří si ráno pochutnávají na slaných snídaních jako například na toustech nebo vajíčkách. Ale jsou i tací, kteří preferují sladká rána! Máme pro vás recept na základní krupicovou kaši a k tomu dvě možnosti dochucení! :)
S karamelizovanými jablky
Postup přípravy
-
Nejprve si odměřte půl litru mléka. Poté přidejte 4 polévkové lžíce krupičky.
-
Důkladně promíchejte. Připravte si kastrůlek a vymažte ho máslem.
-
Zapněte plotýnku na střední plamen a nalijte do kastrůlku rozmíchanou směs z krupičky a mléka.
-
Nyní důkladně míchejte. Po cca 5 minutách by měla být krupička hotová a krásně krémová.
-
Nakonec oslaďte a opět promíchejte. A jdeme na dochucení:
-
S čokoládou: Kaši přendejte do misky. Nastrouhejte si 20 g 70% čokolády.
-
Na kaši položte máslo, které se díky teplu rozpustí. Posypejte čokoládou a podávejte.
-
S karamelizovanými jablky: Oloupejte si jedno jablko. Zbavte ho jádřince a pokrájejte na plátky.
-
Na pánev přidejte javorový sirup, poté jablka a vodu.
-
Nakonec přidejte půl lžičky skořice a chvilku orestujte. Jablka tím změknou a přidaná voda se vypaří.
-
Opět nandejte kaši do misky a přidejte máslo. Jablka přidejte na kaši a můžete si jít pochutnat.
Krupicová kaše i pro dospělé
Zdroj: Smoothcooking.cz
Krupicová kaše i pro dospělé
Zdroj:
Smoothcooking.cz