Suroviny
- mléko 500 ml
- dětská krupička 4 lžíce
- máslo (na vymazání hrnce)
- cukr 1 lžička
S karamelizovanými jablky
- jablka 1 ks
- skořice 1/2 lžičky
- javorový sirup 2 lžíce
- voda 2 lžíce
- máslo 1 lžička
Postup přípravy
- Nejprve si odměřte půl litru mléka. Poté přidejte 4 polévkové lžíce krupičky.
- Důkladně promíchejte. Připravte si kastrůlek a vymažte ho máslem.
- Zapněte plotýnku na střední plamen a nalijte do kastrůlku rozmíchanou směs z krupičky a mléka.
- Nyní důkladně míchejte. Po cca 5 minutách by měla být krupička hotová a krásně krémová.
- Nakonec oslaďte a opět promíchejte. A jdeme na dochucení:
- S čokoládou: Kaši přendejte do misky. Nastrouhejte si 20 g 70% čokolády.
- Na kaši položte máslo, které se díky teplu rozpustí. Posypejte čokoládou a podávejte.
- S karamelizovanými jablky: Oloupejte si jedno jablko. Zbavte ho jádřince a pokrájejte na plátky.
- Na pánev přidejte javorový sirup, poté jablka a vodu.
- Nakonec přidejte půl lžičky skořice a chvilku orestujte. Jablka tím změknou a přidaná voda se vypaří.
- Opět nandejte kaši do misky a přidejte máslo. Jablka přidejte na kaši a můžete si jít pochutnat.
Krupicová kaše i pro dospělé Zdroj: Smoothcooking.cz