Ovesná kaše s jablkem a pekanovými ořechy
Zdroj: Marek Kučera / Buddhovy misky
Ovesná kaše s jablkem a pekanovými ořechy
Zdroj:
Marek Kučera / Buddhovy misky
Zdravá a vydatná snídaně je správný začátek dne, který vám dodá dostatek energie a živin. Ovesná kaše je naprosto ideální varianta, navíc ji můžete připravit na spoustu způsobů, takže se vám jen tak nepřejí. Zkuste třeba tuhle, mimořádně povedenou...
Postup přípravy
-
V rendlíku smíchejte ovesné vločky se studenou vodou a špetkou soli a vařte za stálého míchání 6–8 minut, aby byla kaše řidší a nechte ji dojít v misce. (Vločky můžete namočit do vody předem přes noc, kaše je pak jemnější).
-
Jablko nastrouhejte, ochuťte ho skořicí a kurkumou a směs naneste na ovesnou kaši.
-
Pokrm pokapejte javorovým sirupem a posypejte slunečnicovými semínky a rozdrcenými pekanovými ořechy. (Obojí můžete předem nasucho opražit na nepřilnavé pánvi).
Ovesná kaše s jablkem a pekanovými ořechy 2
Zdroj: Marek Kučera / Buddhovy misky
Ovesná kaše s jablkem a pekanovými ořechy 2
Zdroj:
Marek Kučera / Buddhovy misky