Kateřina Enders

Ovesná kaše s jablkem a pekanovými ořechy

Moje hodnocení
2x

Zdravá a vydatná snídaně je správný začátek dne, který vám dodá dostatek energie a živin. Ovesná kaše je naprosto ideální varianta, navíc ji můžete připravit na spoustu způsobů, takže se vám jen tak nepřejí. Zkuste třeba tuhle, mimořádně povedenou...

4 porce
30 minut

Suroviny

  • ovesné vločky 200 ml (1 hrnek)
  • studená voda 450 ml
  • špetka soli
  • jablko 1/2 ks
  • mletá skořice 1 špetka
  • kurkuma 1 špetka
  • javorový sirup 1 lžíce
  • slunečnicová semínka 1 lžíce
  • pekanové ořechy 1 hrst

Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte ovesné vločky se studenou vodou a špetkou soli a vařte za stálého míchání 6–8 minut, aby byla kaše řidší a nechte ji dojít v misce. (Vločky můžete namočit do vody předem přes noc, kaše je pak jemnější).
  2. Jablko nastrouhejte, ochuťte ho skořicí a kurkumou a směs naneste na ovesnou kaši.
  3. Pokrm pokapejte javorovým sirupem a posypejte slunečnicovými semínky a rozdrcenými pekanovými ořechy. (Obojí můžete předem nasucho opražit na nepřilnavé pánvi).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Enders

Kateřina Enders

Zvládnout zdravé stravování tak, aby vám chutnalo a abyste se těšili na každou další porci, není jednoduché.

Když navíc nechcete jíst pořád dokola to samé a hledáte rozmanitost a pestrost, je to téměř nemožné. Téměř...

Tato kniha vám dokáže, že to zvládnout jde, navíc celkem snadno.

Autorka Kateřina Enders jde ale ještě dál - nesnaží se jen za každou cenu nasytit tělo, dodržuje i určitou estetiku stravování, protože jídlo by mělo uspokojit i vaši mysl. Přesně tak fungují veškeré recepty na pohankové, rýžové, špaldové, quinoa, ovesné, jáhlové a amaranotové kaše, které tu najdete. Odkazují na tradiční pokrmy, ovšem ve vylepšeném moderním pojetím. Obsahují spoustu ovoce, zeleniny, ořechů i semínek, a tak vašemu tělo dodají vše, co potřebuje.


Přečtěte si také

Recepty