Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ovesná kaše s jablkem a pekanovými ořechy
Zdravá a vydatná snídaně je správný začátek dne, který vám dodá dostatek energie a živin. Ovesná kaše je naprosto ideální varianta, navíc ji můžete připravit na spoustu způsobů, takže se vám jen tak nepřejí. Zkuste třeba tuhle, mimořádně povedenou...
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- ovesné vločky 200 ml (1 hrnek)
- studená voda 450 ml
- špetka soli
- jablko 1/2 ks
- mletá skořice 1 špetka
- kurkuma 1 špetka
- javorový sirup 1 lžíce
- slunečnicová semínka 1 lžíce
- pekanové ořechy 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V rendlíku smíchejte ovesné vločky se studenou vodou a špetkou soli a vařte za stálého míchání 6–8 minut, aby byla kaše řidší a nechte ji dojít v misce. (Vločky můžete namočit do vody předem přes noc, kaše je pak jemnější).
- Jablko nastrouhejte, ochuťte ho skořicí a kurkumou a směs naneste na ovesnou kaši.
- Pokrm pokapejte javorovým sirupem a posypejte slunečnicovými semínky a rozdrcenými pekanovými ořechy. (Obojí můžete předem nasucho opražit na nepřilnavé pánvi).
Buddhovy misky
Zvládnout zdravé stravování tak, aby vám chutnalo a abyste se těšili na každou další porci, není jednoduché.
Když navíc nechcete jíst pořád dokola to samé a hledáte rozmanitost a pestrost, je to téměř nemožné. Téměř...
Tato kniha vám dokáže, že to zvládnout jde, navíc celkem snadno.
Autorka Kateřina Enders jde ale ještě dál - nesnaží se jen za každou cenu nasytit tělo, dodržuje i určitou estetiku stravování, protože jídlo by mělo uspokojit i vaši mysl. Přesně tak fungují veškeré recepty na pohankové, rýžové, špaldové, quinoa, ovesné, jáhlové a amaranotové kaše, které tu najdete. Odkazují na tradiční pokrmy, ovšem ve vylepšeném moderním pojetím. Obsahují spoustu ovoce, zeleniny, ořechů i semínek, a tak vašemu tělo dodají vše, co potřebuje.
Když navíc nechcete jíst pořád dokola to samé a hledáte rozmanitost a pestrost, je to téměř nemožné. Téměř...
Tato kniha vám dokáže, že to zvládnout jde, navíc celkem snadno.
Autorka Kateřina Enders jde ale ještě dál - nesnaží se jen za každou cenu nasytit tělo, dodržuje i určitou estetiku stravování, protože jídlo by mělo uspokojit i vaši mysl. Přesně tak fungují veškeré recepty na pohankové, rýžové, špaldové, quinoa, ovesné, jáhlové a amaranotové kaše, které tu najdete. Odkazují na tradiční pokrmy, ovšem ve vylepšeném moderním pojetím. Obsahují spoustu ovoce, zeleniny, ořechů i semínek, a tak vašemu tělo dodají vše, co potřebuje.