Suroviny
- ovesné vločky 200 ml (1 hrnek)
- studená voda 450 ml
- špetka soli
- jablko 1/2 ks
- mletá skořice 1 špetka
- kurkuma 1 špetka
- javorový sirup 1 lžíce
- slunečnicová semínka 1 lžíce
- pekanové ořechy 1 hrst
Postup přípravy
- V rendlíku smíchejte ovesné vločky se studenou vodou a špetkou soli a vařte za stálého míchání 6–8 minut, aby byla kaše řidší a nechte ji dojít v misce. (Vločky můžete namočit do vody předem přes noc, kaše je pak jemnější).
- Jablko nastrouhejte, ochuťte ho skořicí a kurkumou a směs naneste na ovesnou kaši.
- Pokrm pokapejte javorovým sirupem a posypejte slunečnicovými semínky a rozdrcenými pekanovými ořechy. (Obojí můžete předem nasucho opražit na nepřilnavé pánvi).
Ovesná kaše s jablkem a pekanovými ořechy 2 Zdroj: Marek Kučera / Buddhovy misky