Pasta z medvědího česneku
Kaše
- máslo
- cibule 1 ks
- ovesné vločky 1 hrnek
- voda 1,5–2 hrnky
- sůl
- strouhaný parmazán
- medvědí česnek (pasta) 2 lžíce
Postup přípravy
- Nejprve si připravte česnekovou pastu. Medvědí česnek propláchněte pod vodou a nechte okapat. Listy poté nasekejte nadrobno a po částech mixujte v hluboké nádobě ponorným mixérem s olejem, šťávou z citronu a trochou soli tak, aby vznikla polotekutá pasta.
- Pastu přelijte do skleniček a uzavřete. V lednici vydrží několik týdnů, na delší dobu ji skladujte v mrazáku.
- Na másle jsem nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. K ní přisypte ovesné vločky a zalijte je vodou. Přidejte špetku soli a nechte za občasného míchání uvařit na kaši (trvá to asi 10 minut), případně podle konzistence přidejte trochu vody navíc, aby se vločky nepřipalovaly.
- Do hotové kaše po stáhnutí z plotny vmíchejte nastrouhaný parmazán a na závěr i pastu z medvědího česneku.