Suroviny
- ovesné vločky 150 g
- olivový olej 2 lžíce
- šalotka 1 ks
- česnek 1 stroužek
- žampiony 100 g
- rozmarýn (sušený ) 1 lžička
- strouhaný parmazán 50 g
- vejce 2 ks
- ocet 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak
Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Postup přípravy
- V rendlíku přiveďte k varu 300 ml vody. Přisypte ovesné vločky a nechte 15 minut vařit doměkka.
- Mezitím než se uvaří vločky, v pánvi na 2 lžících olivového oleje osmahněte šalotku. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, utřené stroužky česneku, rozmarýn a opékejte 8 minut.
- V hrnci přiveďte k varu půl litru osolené vody, přidejte ocet a snižte plamen tak, aby vařící voda nebublala. Vejce rozklepněte do naběračky, ponořte do vody a vařte 4 minuty. Vejce vyjměte, přendejte na talíř s ubrouskem a osušte.
- Uvařené vločky stáhněte z plotny a zamíchejte do nich strouhaný parmazán. Dochuťte solí a pepřem, rozdělte na 2 porce a podávejte s opečenými žampiony a zastřeným vejcem.