Najděte si recept
Na co máte chuť?

Perfektní způsob, jak odstartovat den: Ovesná kaše s horkým ovocem
Suroviny (1 porce)
- směs mražených ostružin, višní a černého rybízu 100 g
- voda 50 ml
- celé nebo jemné ovesné vločky 4 lžíce
- polotučné mléko 200 ml
- sůl 1 malá špetka
- ořechové máslo 1 lžička
- domácí granola 1 lžíce
Postup
- V rendlíku povařte ovoce s vodou, aby se ohřálo, ale nerozvařilo. Odstavte a zakryjte pokličkou, aby ovoce nevychladlo.
- Vločky vsypte do kastrůlku, zalijte mlékem a lehce osolte. Za občasného míchání přiveďte k varu, snižte teplotu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí.
- Kaši dejte do misky a podávejte s rozvařeným ovocem, ořechovým máslem a granolou.
PRIMA TIP: Kaši zjemněte lžící bílého jogurtu, vmíchejte do ní tvaroh, nebo ji připravte s rostlinným mlékem. Zkoušet můžete také různé druhy vloček.
Nejez blbě
Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Orientovat se v džungli protichůdných doporučení je složité a poznat pravdu ještě složitější. Výživa přitom zásadním způsobem ovlivňuje náš život i naši budoucnost. Výživová specialistka Karolína Fourová se proto rozhodla srozumitelně sepsat základní principy stravování. Ve své knize představuje jednotlivé složky výživy a jejich úkol v lidském organismu. Naučí vás číst správně obaly potraviny, vybírat si ty prospěšné. Přidává i svých 40 oblíbených receptů, ve kterých si získané znalosti rovnou ověříte.