Ovesná kaše s horkým ovocem
Zdroj: Nejez blbě / Karolína Fourová
Ovesná kaše s horkým ovocem
Zdroj:
Nejez blbě / Karolína Fourová
Začít den teplou snídaní je obzvlášť v zimě velmi příjemné. Kaše z ovesných vloček vás na dlouho zasytí a díky své přirozené sladkosti i ukojí mlsnou. Navíc mlsáte zdravě, zvlášť když kaši doplníte ovocem, oříšky nebo semínky. Granola kaši ozdobí a zároveň jí dodá křupavost. Občas se ozývají hlasy, že vločky vařené v mléce se špatně tráví, ale důvodem bývá spíš nesnášenlivost mléka než tato kombinace. Ta je totiž výživově mnohem hodnotnější, obsahuje komplexní sacharidy, bílkoviny, vápník a vlákninu.
Suroviny
-
ovoce
(směs mražených ostružin, višní a černého rybízu)
100 g
-
voda
50 ml
-
ovesné vločky
(celé nebo jemné )
4 lžíce
-
mléko
(polotučné )
200 ml
-
máslo
(ořechové )
1 lžička
-
granola
(domácí )
1 lžíce
-
sůl
1 malá špetka
Postup přípravy
-
V rendlíku povařte ovoce s vodou, aby se ohřálo, ale nerozvařilo. Odstavte a zakryjte pokličkou, aby ovoce nevychladlo.
-
Vločky vsypte do kastrůlku, zalijte mlékem a lehce osolte. Za občasného míchání přiveďte k varu, snižte teplotu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí.
-
Kaši dejte do misky a podávejte s rozvařeným ovocem, ořechovým máslem a granolou.
PRIMA TIP: Kaši zjemněte lžící bílého jogurtu, vmíchejte do ní tvaroh, nebo ji připravte s rostlinným mlékem. Zkoušet můžete také různé druhy vloček.
Ovesná kaše s horkým ovocem 2
Zdroj: Nejez blbě / Karolína Fourová
Ovesná kaše s horkým ovocem 2
Zdroj:
Nejez blbě / Karolína Fourová