Slaná ovesná kaše po asijsku s houbami a vejcem

Moje hodnocení
5x

Ano, všichni víme, že ovesné vločky, potažmo kaše je snídaně šampionů, ale co když nás sladké kaše nelákají? No od toho jsou tu ty slané. A v téhle se navíc spojují benefity vlastních vloček i mléka z nich připraveného, takže celkový zdravotní efekt bude dvojnásobný. A navíc – ta skvělá chuť inspirovaná asijskou kuchyní!

2 porce
30 minut
asijská

Kaše

Houby

Dokončení

  1. Na kaši rozehřejte v silnostěnné pánvi nebo kastrolu olej a přidejte nastrouhaný zázvor. Restujte asi půl minuty, pak vsypte vločky. Několik vteřin je promíchávejte, pak vlijte ovesné mléko, zlehka povařte 3 až 4 minuty do požadované hustoty. Pokud by bylo potřeba, přilijte pár kapek ovesného mléka. Kaši pak osolte a opepřete podle chuti.
  2. V pánvi rozehřejte olej, vsypte houby a na vysokém stupni smažte několik minut dozlatova. Lehce je osolte.
  3. Při podávání zakápněte kaši sójovou omáčkou, do každé misky posaďte vejce a vše posypte nakrájenou cibulkou.
PRIMA TIP Stáním ovesné vločky velmi houstnou a víc se lepí, kaši je tedy nejlepší podávat hned po připravení. Nemáte-li po ruce houby, stejně dobře poslouží jakákoliv pevnější orestovaná zelenina – brokolice, květák, kedlubna, cuketa.

Prsty jedné ruky by nám nestačily, kdybychom chtěli vyjmenovat všechny benefity ovesného mléka – nejčastěji se jich totiž uvádí nejméně sedm. Neobsahuje laktózu, proto je ideální volbou při nesnášenlivosti této látky. Má vysoký obsah vlákniny, vysoký obsah vitaminů, dále nenasycených mastných kyselin, zato však neobsahuje žádný cholesterol, a tak ho ani nezvyšuje, udržuje správnou hladinu krevního cukru a obsahuje minerály, které jsou podstatné pro zdravé kosti a zuby.

NAKUPUJTE V BIO KVALITĚ S DM

dmBio ovesný nápoj natur se svou jemnou chutí nabízí mnohostranné využití. Výborně chutná samotný vychlazený nebo smíchaný s různými šťávami a s rozmixovaným ovocem. Nápoj je možné přidat do müsli, krupičné kaše nebo kávy. Je vhodný také jako ingredience do pečení. Bez obsahu laktózy, mléčných bílkovin, s nízkým obsahem tuku.

dmBio bio ovesný nápoj natur, 1 l, 29,90 Kč

K dostání v prodejnách dm a na www.dm.cz.

Vyzkoušejte i další recepty na slané kaše

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty