Suroviny
- vejce 2 ks
- ocet 1 lžička
- ovesné vločky 1 hrnek
- sůl
- smetana ke šlehání 60 ml
- kopr
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte ztracené vejce. Do malého rendlíku nalijte vodu, přidejte lžičku octa a vařte.
- Jakmile se na dně začnou tvořit bublinky, jemně vodu metličkou roztočte. Vejce rozklepněte do mělké misky a pak přes lžíci vlijte do víru, nejlépe přímo do středu.
- Vařte cca 3–4 minuty.
- Vločky nasypte do rendlíku, zalijte dvojnásobným množstvím vody, přidejte pár snítek kopru, osolte a přiveďte k varu.
- Vařte zhruba 5 minut. Když jsou skoro hotové, přidejte smetanu, promíchejte a ještě chvilku vařte.
- Hotové vločky rozdělte do misek, přidejte vajíčko a dozdobte koprem.