akademiekvality.cz

Slaná ovesná kaše s houbami, špenátem a ztraceným vejcem

Moje hodnocení
4x

Nedáte dopustit na ovesné vločky? Rádi je kombinujete s mlékem, jogurtem, kakaem, skořicí a rozmanitým ovocem? Co si jednou udělat ovesnou kaši naslano? Nabízíme dokonalou harmonii chutí, kdy je obilný základ doplněn houbami, šalotkou, česnekem, čerstvým špenátem a pažitkou. To vše korunuje ztracené vejce. Vydatná snídaně, lehčí oběd, nebo vyvážená večeře? To už je jen na vás.

2 porce
30 minut

Suroviny

Ztracená vejce

Postup přípravy

  1. Vločky propláchněte, zalijte horkou vodou a nechte přikryté 10 minut změknout.
  2. Na pánvi si na oleji orestujte šalotku s pokrájenými žampióny a utřeným stroužkem česneku.
  3. Vločky přidejte ke směsi a zasypte sýrem. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Takto připravené vločky podávejte s čerstvou pažitkou, špenátem a ztraceným vejcem, které si připravíte ve vroucí vodě se lžící octa.

PRIMA TIP: Zkoušeli jste už někdy chytrá, neboli tzv. IQ vejce? Od klasických se liší tím, že jsou obohacená o významné nutriční složky. Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty