Suroviny
- ovesné vločky 150 g
- šalotka 1 ks
- česnek 1 stroužek
- žampiony 5 ks
- špenát (špenátové listy) 1 hrst
- pažitka (čerstvá ) 1 hrst
- tvrdý sýr (strouhaný např. parmazán) 50 g
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vločky propláchněte, zalijte horkou vodou a nechte přikryté 10 minut změknout.
- Na pánvi si na oleji orestujte šalotku s pokrájenými žampióny a utřeným stroužkem česneku.
- Vločky přidejte ke směsi a zasypte sýrem. Osolte a opepřete podle chuti.
- Takto připravené vločky podávejte s čerstvou pažitkou, špenátem a ztraceným vejcem, které si připravíte ve vroucí vodě se lžící octa.
PRIMA TIP: Zkoušeli jste už někdy chytrá, neboli tzv. IQ vejce? Od klasických se liší tím, že jsou obohacená o významné nutriční složky. Konkrétně se jedná o více jódu, protože se nosnicím přidává do krmiva mořská řasa. Řadíme je proto mezi tzv. funkční potraviny. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.