návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem

2 porce
do 30 minut
Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem
Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem Autor: Bjukitchen
Zbožňujeme rizoto, ale… rizoto chce čas, vývar a víno, a minimálně ten čas nám bohužel většinou chybí. Naštěstí je tu ale tato varianta ovesné kaše přípravené naslano. Zaručeně uspokojí touhy po italské chuti. Zkuste ji podle receptu Báry Karpíškové z její nové kuchařky Bjukitchen.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vločky nasypte do hrnce a přidejte dva hrnky vody. Osolte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
  2. Mezitím rozpulte rajčátka a opečte je na troše olivového oleje.
  3. Když jsou vločky uvařené, přisypte k nim parmazán a pořádně promíchejte. Pak přilijte 3 lžíce olivového oleje a ještě jednou promíchejte. Nakonec směs podle chuti osolte a opepřete.
  4. Vločkové „rizoto“ rozdělte na talíře, navrch rozložte opečená rajčátka a položte natrhané lístky bazalky. Každou porci ještě pokapejte olivovým olejem a posypte pepřem.
Reklama

Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem  Foto:

Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem, foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama