Suroviny
- banán 2 ks
- med 2 lžíce
- ovesné vločky 230 g
- sojové mléko (vanilkové (nebo obyčejné)) 200 ml
- pekanové ořechy (nasekané ) 50 g
- vejce 2 ks
- arašídové máslo 1 lžíce
- strouhaný kokos 20 g
- Kokosový olej (na vymazání formy) 20 g
Článek
16 nejlepších receptů z ovesných vloček
Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny. Vločky mají...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ve větší míse vidličkou rozmačkejte 2 banány. Přilijte med a zamíchejte. Postupně přidávejte ovesné vločky, kypřicí prášek a zalijte sójovým mlékem. Do těsta přimíchejte pekanové ořechy, vejce a arašídové máslo s kokosem.
- Těsto přemístěte do menší vymazané pečicí formy (15 × 15 cm). Formu dejte do trouby a pečte při 170–180 °C 30 minut.
- PRIMA TIP: Do těsta můžete přidat rozinky, datle nebo jakýkoli druh ořechů.